NY2013_solensgang_stor
Eftersöksjägare i vargland hoppar av
Av Mikael Moilanen 2011-10-29


Kommentera artikeln

Rubrik


Text


SignaturNedanstående uppgifter skickas endast till redaktionen

Den som skriver en läsarkommentar måste ange sitt riktiga namn till redaktionen. Men den som vill ha kommentaren publicerad anonymt med en signatur har en lagstadgad rätt att få sin identitet skyddad.

Namn


Telefon


E-postFör att skydda tidningen mot skräpinlägg, måste du manuellt mata in en femsiffrig kod för att kunna skicka kommentaren.

Verifieringskod


Mata in koden som du ser ovanför:
Totalt 45 kommentarer « Visa hela artikeln
45. floxen
Av Rickard 2011-11-01 10:18

Jag tycker Miljöpartiet gör att bra jobb med att driva de frågor som de fått sina väljares förtroende att driva. Menar du att Miljöpartiet skulle vänta tills de har 51 % innan de skulle försöka realisera sin politik?
Jag tycker det verkar som att Miljöpartiet står fast vid sim politik men att många andra partier gärna närmar sig för att vinna opinion.
Men du kan vän inte ogilla att Miljöpartiet har en dialog med Sveriges befolkning och är öppna för försla, eller?
44. kappvändare
Av floxen 2011-10-31 22:53

Det är vad MP är. Ni använder "utpressning" som förhandlingsteknik för att lyckas driva igenom era mer radikala ideer.
Ni kan tänka er det ena eller andra samarbetet OM ni får igenom ett annat, för er viktigare förslag. Detta är inte en egen politik det är ren o skär utpressning. Snart kommer dagen då ni är genomskådade och då får ni krypa tillbaka under stenen ni kom fram ifrån för 10 år sedan.
Ni struntar fullkomligt i människor i vissa frågor ni kör "ändamålen helgar medlen". Snart kommer väl ett nytt förslag så att ni sammarbetar men SD, jag skulle inte bli förvånad
43. INTE ENBART VARGEN?
Av A:K.A.R. 2011-10-31 19:13

Som stoppar eftersök och de kontaktmän. Utan ledningen som ska hålla i trådarna gillar ej när någon av de som jobbar på fältet kommer på någon ny ide se då passar de inte in i vad en styrd likt militärt kommando åtlydnad befallningen, så ni som jobbar och sliter dag som natt akta era tungor så de inte slinter och fel ord blir sagda, då riskerar ni att bli avpollerterade. Jag efter en sådan dispyt har av gått, låt polisen sköta detta , nu har de ju även helikoptrar att ta till.
42. Tyskterrier
Av Rickard 2011-10-31 14:59

Självklart kommer inte de 250.000 personerna bestämma vad Miljöpartiet ska tycka. Men de verkar ha ambitionen att lyssna till dessa människor innan de slår fast sin politik.
Vist skulle det vara bra att prata med fler förslag, men 250.000 låter ganska ambitiöst i mina öron.
Populism kan man nog inte anklaga Miljöpartiet för:) Tvärt om skulle nog de flesta säga. Det är det mest radikala och modiga partiet i Riksdagen vilket är motsatsen till populism. MP räds inte för att stå upp för det vi vet måste ske om vi ska kunna fortsätta leva bekväma rika liv på planeten Jorden. Vi blev 7 000 000 000 idag... Kommer MP betyda förändringar om de kommer i regeringsställning? Absolut.
41. MP-Rickard
Av Kenneth Erikson 2011-10-31 09:28

Ja det verkar som om Fridolin m.fl. i ledningen förstått problemen, de är värda beröm för detta. Det till skillnad mot Reinfeldt och Borg som fått rejält på nöten för sitt taktiska grova misstag att försöka skriva om historien. Det speglades i gårdagens Aktuellt och jag ställer mig på samma sida som alla övriga. Jag tror inte de bryr sig om vargens konsekvenser och våra åsikter, de intresserar sig endast för antalet röster. De nya moderaterna under Reinfeldt och borg har hybris och följande ordstäv passar säkert, Högmod går före fall.
Här på sidan förenas vi jaktintresserade och diskuterar vargen som vi ser som jaktens dödgrävare. Du och MP försvarar vargen blint, om inte ren avgudadyrkan, därför är ni inte ett parti för oss, ej heller för djuruppfödare. MP bedöms som utvecklingsfientliga och saknar fokus på försörjning och välstånd, det är också skäl att avstå MP. Du visade nyligen i någon tråd att du ville hjälpa inhemska djuruppfödare genom att korrigera de låga priserna på importkött. Förslag om att införa handelshinder – importtullar är omöjliga idag, du borde veta bättre Rickard. Men det är sådant som är typiska för MP, man fokuserar på populistiska frågor, domedagsfrågan (det går åt pipan om inte vi gör si eller så, trots svaga vetenskapliga stöd) men har dålig eller obefintlig koll på övrigt. Du själv kan börja med att visa oss jägare respekt och ändra åsikt om vargen, det krävs inte mer än att öppna ögonen rejält.
40. Rickard #38
Av Tyskterrier 2011-10-30 21:43

Den som lever får se, men ni måste nog vara beredda att ändra en hel del i er politik... och varför stanna vid 250 000? varför inte lyssna på fler och få majoritet?
Vill man vara elak ser det mer ut som att MP skiter i vilken politik de går till val med 2014 bara de klarar sig kvar, ett så kallat populistiskt parti alltså... upp som en sol och ner som en pannkaka då... och då är vi ju tillbaks till scratch... MP = Pannkaka
39. #33 Men Ulrika
Av Valles matte 2011-10-30 18:23

När ska du (ni) förstå att många jägare också bor på lantbruk som dom brukar och lever på (av). Allt hänger liksom ihop.
Men jag misstänker att det tar för lång tid att sätta sej in i för er. Skygglappar på verkar det vara som gäller.
Kommunerna har stora besparingsbeting som kommer att drabba skola, vård och omsorg, men det gör inget bara vargen finns!
Det är min agenda och jag är också jägare och vill jaga med löshund.
Lyft blicken och se helheten om du vågar!
38. Kenneth Erikson
Av Rickard 2011-10-30 17:09

Tack för ditt lästips! Det finns dock en annan sida. Ett av Riksdagens partier går en annan väg. Det vänder sig till folket istället för att vända sig bort:

http://www.dn.se/debatt/250000-svenskar-ska-ta-fram-miljopartiets-politik
37. Bra Björn!
Av Före detta eftersöksjägare i Dalarna. 2011-10-30 16:14

Bojkott av detta slag är det enda som hjälper. Hoppas flera följer efter. Jag hoppade av för ett par år sedan. Har aldrig sovit så gott på nätterna som nu.
36. Jag vill förtydliga mig.
Av Kenneth Erikson 2011-10-30 16:06

När jag använde ordet ”Frågan” i rubriken på kommentar 32 syftade jag inte på protesten att upphöra med eftersök på trafikskadat vilt i sig, jag tänkte helt enkelt på hela rovdjurspolitiken. Och den kräver en politisk lösning som vi hoppas kommer snart. Protesten av eftersöksjägarna är ett resultat av en orättfärdig rovdjurspolitik och ingen bär större ansvar för protesten än våra riksdagsmän och statsråd. Politikernas beslut i riksdagen är orsaken till denna otrevliga utveckling.
35. Ännu en gång visar
Av Nisse F. 2011-10-30 15:30

"vargkramaramatörerna" vilken deras egentliga agenda är och varför de vill ha varg i markerna!
34. Bra att sätta ner foten !!!
Av Kopparberg 2011-10-30 14:07

Tycker att ni gör helt rätt i frågan.. vem vill släppa hunden på ett eftersök om de finns varg i närheten... INTE JAG I ALLA FALL
33. Jägarnas agenda
Av Ulrika 2011-10-30 14:06

‎"SJF mål om 150 är redan det en svårt belastning. Vår urgamla sed med löshundsjakt är viktig liksom målsättningen att alla jägare skall ha en meningsfull jakt."

Ännu en gång visar jägarna vilken deras egentliga agenda är och varför de inte vill ha varg i markerna.
32. Frågan är politisk.
Av Kenneth Erikson 2011-10-30 13:33

Därför vill jag rekommendera en läsvärd artikel från fredagens DN: http://www.dn.se/debatt/darfor-fjarmar-sig-politiken-allt-mer-fran-medborgarna
31. I Grycksbo
Av stövarjägarn 2011-10-30 13:26

... finns en konsumbutik, 2 pizzerior en mack och ett pappersbruk och 4 omgivande vargrevir. Jag trivs bra i Grycksbo men släpper aldrig mina stövare här.
30. Hur skall dom ha det??
Av R.Hamilton 2011-10-30 12:01

När en jakthund mördas av en varg under jakt, blir det ett jäkla hallåande från "förödarsidan", "Hur kan man släppa hunden i vargrevir!
Djurplågeri, oansvarigt mm mm."
M E N när vi slutar släppa hunden på eftersök, blir det ett jäkla hallåande från samma människor.
D Å är det plötsligt oansvarigt att inte fullfölja söket med löshund!!!
29. pascal
Av killer instinct 2011-10-30 11:29

Jag vet inte hur mycket människorna breder ut sig i just grycksbo med omnejd men några stora köpcenter har de troligtvis inte. Är det några som breder ut sig så är det väl folket i städerna.
28. #23
Av Valles matte 2011-10-30 10:52

Vi värnar våra marker för att du ska kunna köpa köttfärs till tacosen och lammsteken till Påsk. Utan betesdjur så växer landskapen igen. Sverige har legat långt fram när det gäller skyddade växtarter. Så det handlar inte enbart om jakten utan påverkar även många människors liv och arbeten. MEN vargen verkar ju vara helig!!!
27. Vargkramare
Av otto 2011-10-30 10:38

Har inte vargkramarna hundar ni kan låna vid eftersök
26. Detta
Av Larsson 2011-10-30 09:18

är väl ett gyllene tillfälle för förödarsidan att visa vad de kan åstadkomma nu när det verkar bli bojkott mot trafikeftersök. Sätt samman eftersökgrupper, beväpna er med en träpåk eller dylikt och ge er ut i naturen och ta det trafikskadade viltet av daga. För ni, som säger er vara såna stora djurvänner, tänker väl inte låta dem ligga kvar i naturen. Det verkar inte som om vargarna bryr sig om det trafikskadade viltet. De tar nog hellre en frisk älg. Jaktinstinkten verkar ta över.
25. trött
Av Erland 2011-10-30 03:48

Telefon ringer..4:36 på morgonen, går tillbaka till sängen. Min hund och jag skall sova ut i morrn. (Jag har aldrig tagit ut en krona för eftersök hjälp)
24. BOJKOTT
Av HÅKAN O DOGGE 2011-10-29 23:58

GÄVLEBORGARE KOM IGEN NU VI KAN INTE LÅTA MASARNA GÖRA ALLT SJÄLVA. INTE BARA PRATA UPP TILL KAMP NU INTE I MORGON
23. Vad ska man säga...
Av Pascal 2011-10-29 23:32

Människor sprider sig. Människor hugger ner skog och hem för djuren. Djuren tvingas flytta. När det inte finns tillräckligt rum för dem mer tvingas dom farligt nära våra samhällen och detta skyller vi på DJUREN och vill skjuta dom??? Är det bara jag som missar logiken i resonemanget? Är det ok att utrota djur och skjuta alla som står i vägen medans vi bara tar för oss och breder ut våra marker med livsnyttiga köpcentra?
22. Har aldrig
Av Jeger 2011-10-29 22:57

Förstått att ni fortsatt låta er bli "r*vk****de" av staten så länge med eftersök i vargområden med er egen tid och er egen hund.
Låt staten sköta sitt i sitt eget område med sitt eget vilt så länge de har hunddräpare i samma område.
Hade en tid slutat betala avgiften till >Ssjf då jag trott att de tagit sitt förnuft till fånga men så får man läsa om sådant där här, om en Sjf ansvarig i Gävleborg som menar att vargen inte påverkar älgstammen nämnvärt och en tredje från Sjf som står i Orsa och säger att vargen i Värmland gjort älgstammen friskare där.
21. Inte en dag för tidigt!
Av B Andersson 2011-10-29 22:17

Det finns ju dom som har gått kurs i, hur man kan ligga på marken och känna och lukta sig till precis var viltet finns och hur skadat det är. Dessutom är dom ju världsbäst på att smyga.
20. En snöboll i rullning...
Av Tyskterrier 2011-10-29 22:11

se nu till att den rullar fortare...
ett alldelse utmärkt ställningstagande av eftersöksjägarna men en del hos SJF förnekar sig inte,Andersols är inte rakryggad mot medlemmarna,han
borde ställa sin plats till förfogande.
19. äntligen
Av en fet jämthund 2011-10-29 21:50

var på tiden skrev att detta måste göras för några år sedan hoppas alla följer efter så kan polis o rovdjurskramarna göra eftersök vill samtidigt passa på och vissa min sorg för den kvinna som omkom i samband med ett eftersök och alla hund förare o familjer som har blivit drabbade av vargasen så stå på er där ute i landet snacka inte vid köksbordet gå till handling.
18. Bra...
Av Före detta Lst anställd 2011-10-29 21:12

men denna bojkott skulle kommit för länge sedan från jägarkåren. Vargen kommer att sköta eftersöken så länge som det finns klövvilt kvar...? eller hur johnnie :)
17. Okunskapen
Av Gråhundsägare 2011-10-29 19:31

frodas bland vargkramarna inkl Johnnie som själv stavar med litet "j" tyder på en mycket ung och oerfaren man som är så långt från verkligheten...tyvärr
16. Ni får inte vara elaka mot Johnnie
Av Göran N 2011-10-29 19:30

Han har bara gjort en fullt normal tankevurpa som de flesta värnare gör när dom ska förklara jakt och eftersöksjakt för jägare, mycket snack liten eller obefintlig kunskap. Sen saknar dom förmåga att inse och erkänna att dom uttalats sej om något som dom inte har kuskap om, men vi som varit med i debatten känner igen retoriken.
15. Eftersök.
Av Bia 2011-10-29 19:26

Skulle vilja se den polis som släpper sin "dyra" polishund på eftersök på trafikskadat vilt i vargområde. Polishundarna klarar kanske inte ens av det.
14. Hoppas fler
Av Rävalars 2011-10-29 18:16

eftersöksjägare omgående hoppar av, även dom som inte har vargrevir hos sig idag. Svagt att inte Jägarförbundet fullt ut stödjer sina medlemmar. Heder åt L-E Kalles som har satt ner foten.
13. Hoppas fler följer!!!
Av NOG NU 2011-10-29 18:01

HELT RÄTT!!!!!!
Nu hoppas jag att ALLA län mister sina duktiga eftersöks ekipage. Det måste bli ett stopp på vansinnet nu!!!!
Ni har mitt fulla stöd.
Och som vargkramarna säger...Låt vargen sköta älgstammen, ja men visst. De hittar säkert älgen så småningom.... Att den sedan får lida tycker de inte gör så mycket...Det finns så mycket lidande i naturen som vi ändå inte ser enligt dem...Så några skadade älgar mer eller mindre.......
12. Bra!!!
Av Christer L 2011-10-29 17:45

Jag hoppas att fler eftersöks jägare också hoppar av så kan polisen och vargkramarna sköta detta....
11. På tiden
Av RK 2011-10-29 17:41

glesbygden har mer makt än vad den tror. Att inte släppa en vältränad och duktig hund vid eftersök innebär STORT lidande för djuren. Vilket bryter mot jaktlagens önskemål, så hur f-n gör vi? Ska vi kanske skriva om lagen så det blir fritt fram att plåga djur? Allt stöd till detta moraliska beslut.
10. Otur när du tänker!
Av Nisse F. 2011-10-29 17:32

Sign. johnnie har verkligen otur när han tänker. Varför tar inte du på dig ansvaret och utför eftersök på trafikskadat vilt? Varför lämpa över det på någon annan? Sitta hemma vid köksbordet och gnälla.
Kavla upp ärmarna, börja jobba! Bara att sätta igång.
9. En bra början
Av N.A 2011-10-29 17:30

Mycket bra,ni har mitt stöd!!
8. Johnnie
Av Lars Bergquist 2011-10-29 17:26

Kanske på tiden att de som vurmar lär sig lagar och bestämmelser med? Finns inget tvång, eller lag som säger att hundägare ska utföra eftersök. Allt sker på frivillig basis, oftast på de tid på dygnet när du nannar kudde!Det som var för vissa självklart är inte alltid självklart!
7. johnnie
Av Fredde 2011-10-29 17:15

Vid en skadskjutning är det ju vi jägare som äger problemet och ska enligt lag göra ett eftersök. Det är dock inget krav att släppa hunden. Vid en trafikskada är det polisen som har ansvaret. Polisen har i sen tur delegerat ansvaret vidare. Så ansvaret skiljer sig åt. Nu får väl polisen släppa och spåra med sina hundar.
6. kraven finns redan
Av classe 2011-10-29 16:53

kraven finns redan i jaktlagen Johnnie,läs och lär!
Håller till 100% med eftersöksjägarna och hoppas fler följer deras exempel i vargområden.
Sen är väll sjf rädd om anslagen därav deras agerande i frågan!
Fyf.. va unket det luktar på förbundskontoret nuförtiden!
5. Eftersöken.
Av Hans Åberg 2011-10-29 16:41

SJF förnekar sig inte.Vad gäller eftersöksjägarna NI gör rätt,låt staten sköta det, dom ska ju sköta allt annat vad gäller jakten.
4. Skitsnack av jägarna
Av johnnie 2011-10-29 16:32

Det innebär väl även att de inte kan söka efter skadskjutet vilt. Eftersök som eftersök. Samhället borde ställa krav på att varje jaktområde ska ha ett fungerande eftersöks team, om inte så minska tilldelning av djur som får skjutas.
3. NYSTART
Av SOL 2011-10-29 15:22

Brist på ledarskap,brist på samordning,brist på initiativ,brist på insikt-på vissa håll.
Jägarna måste få till stånd en ny rovdjurspolitik.
Politikernas drömmar om 450-1500 vargar i halva-södra-Sverige är trams-vi kan inte ha det så.
SJF mål om 150 är redan det en svårt belastning. Vår urgamla sed med löshundsjakt är viktig liksom målsättningen att alla jägare skall ha en meningsfull jakt.
Länsstyrelserna grundar sina beslut på gamla siffror,vilket innebär att reellt antal vargar i sydsverige kan bli 1000-3000st.
Jägarkåren måste nu inse att vi måste avbryta allt trams med att odla varg(hybrider?) på privat mark.
Det är ett rättsövergrepp-inget annat.
2. Ni
Av Micke 2011-10-29 15:21

har mitt fulla stöd.
1. Bra
Av Nordvärmland 2011-10-29 14:58

jobbat grabbar, fortsätt med detta och sprid ut erat tycke till flera jaktlag. Nog är nog.

Mest kommenterade


Passa, flå och stycka

NY2013_jaktledarutbildning

NY2013_dinvagtilljagarexamen

NY2013_solensgang

NY2013_jakttidtabell

NY2013_jagarmarknaden


NY2013_jagarnytt
Bearplay

bearskin_sommar2014

NY2013_nordicsportsman_stortavla

Polaris

Halla foder stortavla

MMSjakt