NY2013_solensgang_stor
Många vildsvin har salmonella
Av Marie Pott 2014-02-17


Kommentera artikeln

Rubrik


Text


Signatur



Nedanstående uppgifter skickas endast till redaktionen

Den som skriver en läsarkommentar måste ange sitt riktiga namn till redaktionen. Men den som vill ha kommentaren publicerad anonymt med en signatur har en lagstadgad rätt att få sin identitet skyddad.

Namn


Telefon


E-post



För att skydda tidningen mot skräpinlägg, måste du manuellt mata in en femsiffrig kod för att kunna skicka kommentaren.

Verifieringskod


Mata in koden som du ser ovanför:




Totalt 6 kommentarer « Visa hela artikeln
6. Vilka djur kan smittas
Av JOnte 2014-02-18 20:29

Salmonella är inte att leka med, var ju ganska många som omkom, 90 dog flera 1000 fick vårdas på sjukhus, i det där utbrottet som kom från slakteriet i Alvesta,
Lyssna på detta
http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=106&artikel=3208188

Vilka andra djur kan smittas, vilda och tama tamsvin och kyckling/höns?
Men vilt? Hönsfåglar och duvor?
5. Osmaklig måltid?
Av Grymtaren 2014-02-18 00:14

Det finns fler faror. Blåsvart björkstekel har börjat breda ut sig i Skåne. Larven innehåller ett gift, nära besläktat med flugsvampens. Den förpuppar sig nere på marken, och i Europa finns rapporter om betande kor som dött, då de tuggat i sig larver. Risken måste väl vara avsevärt större för bökande grisar? Och viktigast av allt: Finns giftet i så fall kvar i anrättat vildsvinskött?
4. #3
Av AnderS 2014-02-17 20:07

Tillaga köttet i 70 grader så dör bakterierna. Svårare än så är det inte men glöm inte sanera redskapen oxå. Lycka till.
3. Rekommendation!
Av Lars i Karlstad 2014-02-17 17:20

Hur vore det med en utförligare beskrivning för tillagningen! Vart hittar man lämlig recept(?) temperatur och tid i rätt temperatur.
2. Bör man då inte...
Av KurrE 2014-02-17 17:12

...ta även salmonellaprov på vildsvinen? Dessutom nya kostnader och problem som följer i grisarnas spår. I så fall ytterligare en orsak att beklaga att djuren släpptes ut i svenska natur. Hur många människor har blivit sjuka av smittade vildsvin? Personligen anser jag att det rätta är noll vildsvin i markerna, likaledes noll vargar. Allt har tyvärr fått gå för långt och om "Naturen" får sköta sig självt kommer det säkert också att visa sig.
1. Inte oväntat
Av AnderS 2014-02-17 16:39

Med den massiva illa skötta överutfodring som idag sker med betor tippade i hög av lastbilar o tonvis med bakverk av de olika slag är det helt väntat.

Mest kommenterade


NY2013_jaktledarutbildning

NY2013_dinvagtilljagarexamen

NY2013_solensgang

NY2013_jakttidtabell

NY2013_jagarmarknaden


NY2013_jagarnytt
NY2013_aimpoint_höger

NY2013_bearskin_höger_prylar_05

NY2013_nordicsportsman_stortavla

NY2013_swarovski_högerspalt

ABC Vildmarks Erätukku stortavla

Halla foder stortavla

Bosjökloster 2014