NY2013_solensgang_stor

Vildsvinsskinka – grymt gott


Mikael Moilanen 2009-12-19

Julskinka på vildsvin är en av vinnarna i Aftonbladets test.
Bild:Mikael Moilanen (fotomontage)

Julskinka på vildsvin är en av vinnarna i Aftonbladets test.



Julskinka från vildsvin är en av vinnarna i den test som tidningen Aftonbladet låtit göra. Men juryn är osäker på om vildsvinsskinka verkligen ska senapsgriljeras.


Allt fler vildsvin skjuts i Sverige och stammen förväntas öka kraftigt de närmaste åren. I takt med det kommer vildsvinsköttet att blir vanligare på svenskarnas mattallrikar.
Tidningen Aftonbladet har låtit stjärnkocken Tommy Myllymäki, äventyrerskan Renata Chlumska och fotbollsexperten Lars-Åke Lagrell prova traditionella skinkor från tamgris, vegetarisk skinka (kålrot) och vildsvinsskinka.

Tre vinnare
Av de testade skinkorna får tre skinkor fyra av fem möjliga plus och vildsvinsskinkan är en av dem. De två andra vinnarna kommer från Köttcentralen och Scan.
Sex övriga testade skinkor får lägre poäng.
Angående vildsvinsskinkan noterar Aftonbladets panel att den är väldigt mörk och undrar om det verkligen är skinka. Mums, tycker dock juryn att den smakar, även om man påpekar att smaken påminner mycket om mammas söndagsstek från förr.

Senap?
Man undrar också om inte vildsvinet bör kombineras med andra råvaror än senap. Detta eftersom köttets egen karaktär är så stark.
Kålroten då? Jo, den får tre plus och där tycker juryn att senap är perfekt.


Kommentera     Tipsa en vän     Skriv ut




Kommentarer
3. Äppel Peter Westerback 2009-12-21
2. Nä.... Peacoch 2009-12-20
1. God Jul Anonym 2009-12-19



Mest kommenterade


NY2013_jaktledarutbildning

NY2013_dinvagtilljagarexamen

NY2013_solensgang

NY2013_jakttidtabell

NY2013_jagarmarknaden


NY2013_jagarnytt
NY2013_aimpoint_höger

bearskin_sommar2014

NY2013_nordicsportsman_stortavla

NY2013_swarovski_högerspalt

ABC Vildmarks Erätukku stortavla

NY2013_Chevalier_minitavla

Halla foder stortavla

Bosjökloster 2014