Nej till strutsjakt i norra Tyskland
  • Vildmarkshörnan

Nej till strutsjakt i norra Tyskland

AktuelltPublicerad: 2017-05-07 06:01

Jägare i ett område i norra Tyskland vill jaga struts. De sydamerikanska strutsarna har rymt från ett hägn.

På latin heter denna struts rhea americana. I Sydamerika kallas fågeln nandu. 
Strutsarna i Tyskland fanns fram till 1999 i ett hägn i ett reservat på gränsen till de nordliga delstaterna Schleswig-Holstein och Mecklenburg-Vorpommern. Precis där låg förr gränsen mellan Öst- och Västtyskland så naturen hade fått utveckla sig ostört.
Särskilt under senare år har fåglarna förökat sig kraftigt. Det finns nu 220 nandu i reservatet vid sjön Schaalsee. När de växtätande strutsarna tar sig ut från reservatet ställer de till stora skador i lantbruket.
En fullvuxen nandustruts kan bli 170 centimeter och väga 40 kilo. I Sydamerika är köttet omtyckt.
Men enligt radio NDR säger myndigheterna nej till jakt. Enligt nyhetsportale Proplanta kan dock miljöministeriet i Schwerin tänka sig att ägg får tas bort, så att fåglarna inte blir för många. En del naturvårdare anser att fågeln bör tas bort eftersom arten är invasiv.

Genom att kommentera på jaktojagare.se så godkänner du våra regler

  • Annons JRF
  • Annons JRF
  • Annons JRF
  • AnnonsUtomhusliv.se
  • AnnonsStaffans vapen
  • AnnonsGyttorp Norma
  • AnnonsBosjökloster