Gör så här:
- Skär köttet i 2 cm breda skivor och därefter i 2 cm breda strimlor. Lägg vartefter i en bunke.
- Salta och krydda köttstrimlorna och blanda väl. Lägg över köttet i en vakuumpåse, platta till och förslut med vacuum. Lägg i kylen i ca 1 vecka. Vänd då och då.
- TORKNING: Ta på plasthandskar och trä upp köttstrimlorna på ett hushållssnöre som fästs i en grov stoppnål. Det går även att sticka hål med en vass kniv i köttet och trä igenom tråden. Häng upp köttet i ett svalt rum med jämn temperatur. Eller i kylskåpet om du har plats där. Se till att det är utrymme mellan varje köttstrimla så att luften kan cirkulera. Låt hänga i 7–10 dagar.
- Köttets vikt ska minska med ca 80 %. Du kan kontrollera det genom att väga köttet före och efter torkning, men även under tiden för att vara säker på att köttet har torkat tillräckligt.