Gör så här:
1. Skala och tärna morot och rotselleri i små tärningar. Skala och hacka lök och vitlök.
2. Hetta upp 1 msk olivolja i en stor gryta och fräs hacket i ca 2 min. Sänk värmen och tillsätt tomatpuré, rör om och låt puttra under lock medan köttet steks.
3. Snitta kanterna på köttskivorna på 3–4 ställen så att de inte viker sig vid stekningen.
4. Blanda mjöl, salt och peppar på en tallrik och vänd köttskivorna däri.
5. Hetta upp 2 msk olivolja i en stekpanna och bryn köttet till fin färg på båda sidor.
6. Lägg över de brynta köttskivorna i grytan med grönsaker vartefter. Tillsätt krossade tomater, vitt vin, vatten och fond. Finns mjöl kvar på tallriken rörs även det ner i grytan. Koka upp och låt därefter sjuda under lock i ca 1 ½ timme.
7. GREMOLATA: Hacka persiljan fint och blanda med rivet citron- och apelsinskal. Hacka vitlöksklyftorna och blanda i även dem.
8. Servera grytan med gremolata och kokt pasta, ris eller risotto.
TIPS! Grytan kan även lagas av benfritt kött av bog eller högrev, gärna av kalv som är lite mildare i smaken. Låt gärna persiljestjälkarna som blir över från gremolatan koka med i grytan.