Viltköttsoppa

En värmande och mustig soppa som passar att njuta av efter en dag i skogen.

4 pers

Ingredienser

TILL 4 PERS:

  • 2–3 morötter
  • 1 liten kålrot, 300–400 g
  • 2–3 potatisar
  • 1 bit rotselleri, 350 g
  • 1 purjolök
  • persilja
  • 500 g kokt kött
  • 1 1/2 liter köttbuljong (egen eller från tärning)

TILLBEHÖR:

  • knäckebröd
  • ost

Gör så här:

1. Skala rotfrukterna. Skär morötter och potatis i skivor och selleri och kålrot i tärningar.

2. Snitta, skölj och skiva purjolöken.

3. Koka upp buljongen. Lägg i potatis och rotfrukter och sjud 15–20 min. Lägg i purjolöken efter 10 min.

4. Skiva och tärna köttet och lägg i det när 5 minuter återstår.