Julkryddad viltkorv

Här blandas den vilda färsen med fläskfärs för en lite fetare korv. Det går naturligtvis att använda enbart viltfärs, men då blir korven lite torrare i konsistensen.

3 kg

Ingredienser

TILL CA 3 KG:

  • 2 kg viltfärs, älg eller hjort
  • 1 kg fläskfärs
  • 2 gula lökar
  • 2 msk smör
  • 1 dl potatismjöl
  • 1 msk salt
  • 1 tsk nymald svartpeppar
  • 1 msk mald ingefära
  • 1 tsk mald kryddpeppar
  • 1 tsk mald kryddnejlika
  • 1 liter vatten
  • 3/4 dl kalvfond, koncentrerad
  • 5–8 m svinfjälster

Gör så här:

1. Skala och hacka löken och fräs den mjuk i smöret, utan att löken får färg. Låt kallna.

2. Montera korvstoppningsdelarna på hushållsmaskinen.

3. Blanda den kalla färsen med stekt lök, potatismjöl, salt, peppar, kryddor, vatten och fond till en lös färs. Blanda väl.

4. Stek en liten del av färsen och smaka av kryddningen.

5. Trä fjälstret på korvhornet. Stoppa korven löst. Knyt efter hand med bomullsgarn, två knutar efter varandra och klipp emellan.

6. Frys korven eller låt den sjuda i lättsaltat vatten tillsammans med 10 kryddpepparkorn, 10 svartpepparkorn och 2 lagerblad i ca 15 min.