Pepparrotskött av vilt
Är köttet nykokt tas det upp och skivas strax före servering. Är köttet kallt värms skivor enkelt i pepparrotssåsen.
Gör så här:
1. Skala morötterna och skär dem i lite större bitar. Snitta och skölj purjolöken. Dela den i större bitar.
2. Koka grönsakerna i lite av köttbuljongen alternativt i lättsaltat vatten. Lägg först i morötterna och purjon efter 5 min. Koka i 10–15 min tills grönsakerna är nätt och jämnt mjuka.
3. SÅS: Smält smöret i en kastrull. Tillsätt mjölet och vispa tills smör och mjöl har blandats. Tillsätt buljong lite i taget och koka upp under vispning. Tillsätt eventuellt mjölk.
4. Låt såsen sjuda i 3–5 min. Smaksätt såsen med vinäger och riven pepparrot. Smaka av med salt.
5. SERVERING: Skiva köttet och servera det med kokta grönsaker, potatis, sås och extra riven pepparrot.
Tips! I stället för färsk pepparrot går det lika bra med riven pepparrot i burk eller tub, dock inte pepparrotsvisp i detta sammanhang.