Pepparrotskött av vilt

Är köttet nykokt tas det upp och skivas strax före servering. Är köttet kallt värms skivor enkelt i pepparrotssåsen.

4 pers

Ingredienser

TILL 4 PERS:

  • 500 g kokt viltkött
  • 500 g morötter
  • 1–2 purjolökar

SÅS:

  • 2 msk smör
  • 1/2 dl vetemjöl
  • 4–5 dl buljong från köttkoket
  • 1 1/2 tsk vitvinsvinäger
  • salt
  • 2–3 msk riven pepparrot

TILLBEHÖR:

  • kokt potatis
  • riven pepparrot

Gör så här:

1. Skala morötterna och skär dem i lite större bitar. Snitta och skölj purjolöken. Dela den i större bitar.

2. Koka grönsakerna i lite av köttbuljongen alternativt i lättsaltat vatten. Lägg först i morötterna och purjon efter 5 min. Koka i 10–15 min tills grönsakerna är nätt och jämnt mjuka.

3. SÅS: Smält smöret i en kastrull. Tillsätt mjölet och vispa tills smör och mjöl har blandats. Tillsätt buljong lite i taget och koka upp under vispning. Tillsätt eventuellt mjölk.

4. Låt såsen sjuda i 3–5 min. Smaksätt såsen med vinäger och riven pepparrot. Smaka av med salt.

5. SERVERING: Skiva köttet och servera det med kokta grönsaker, potatis, sås och extra riven pepparrot.