Skytte

Med siktet inställt på RM i skytte

Den sista helgen i juli är det åter dags för JRF:s riksmästerskap i skytte som
i år går av stapeln på Nässjö Jaktskyttecenter. ”Samvaron och den goa stämningen är en stor del av helheten”, säger tävlingsledare Stefan Paulson.

– Jag hoppas att det kommer ett 100-tal skyttar, det var så många som brukade delta före pandemin. Merparten övernattar i husvagn. Samvaron och den goa stämningen är en stor del av helheten, säger Stefan Paulson.

Stefan Paulson, tävlingsledare

Han är distriktsordförande i JRF-Jönköping och därtill suppleant i förbundsstyrelsen. Tillsammans med Joakim Åberg är han tävlingsledare för 2023 års riksmästerskap, RM, och konstaterar att det är en del att hålla koll på. Själv har han aldrig deltagit, men han har erfarenhet från årliga jaktstigar.

– Som tur är har vi ett rutinerat gäng bakom oss som har arrangerat tävlingen tidigare, så det känns betryggande, säger han.

Evenemanget börjar med övning och inskjutning fredagen den 28 juli, på lördagen är det jaktstig och söndagen ägnas åt älgbana och trap.

– Som det ser ut i dag kommer det faktiskt att bli en jaktstig, vilket är väldigt glädjande. För omväxlings skull kör vi förresten trap i år i stället för skeet.

– Vi har dessutom lilla RM för skyttar upp till 15 år, då är det kaliber .22 som gäller.

Stefan Paulson avslutar med att påpeka att jaktstigen kan komma att bli en utmaning för många deltagare på grund av att träningstillfällena har varit få.

– Så är det. Norma har ju ställt in sina tävlingar. Jag har hört från flera fall att skyttarna upplever att det kan bli lite klurigt med just jaktstigen.