Banh Mi med vildsvinskarré

En frasig baguette med inspiration från Vietnam, fylld med smakrika ingredienser.

4 pers

Ingredienser

TILL 4 PERS:

  • Ca 500 g vildsvinskarré eller annat vildsvinskött
  • 1 msk rapsolja +1 msk smör

MARINAD:

  • 1 dl japansk soja
  • 2 msk honung
  • 2 msk riven ingefära
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 msk vinäger
  • 1 tsk salt
  • 2 krm nymald svartpeppar

TILLBEHÖR:

  • 1/2 gurka
  • 1 morot
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 1/2 msk strösocker
  • 2 krm salt
  • 3 salladslökar
  • 1 kruka koriander
  • 1 huvudsallat
  • 1/2 dl majonnäs
  • stark chilisås, gärna sriracha
  • 1 baguette

Gör så här:

1. Skiva gurkan tunt, skala och finstrimla moroten. Blanda gurka och morot med vinäger, socker och salt.

2. Ansa salladslöken och skär den i skivor på snedden.

3. Skär vildsvinskarrén i 1 cm breda skivor och skär dem i lika breda strimlor. 

4. MARINAD: Blanda soja, honung, riven ingefära, skalad och riven vitlöksklyfta, vinäger, salt och svartpeppar i en skål.

5. Hetta upp olja och smör i en stekpanna och stek köttstrimlorna tills de får fin färg.

6. Slå marinaden över köttet och låt det sjuda tillsammans ett par minuter.

7. Ta upp köttet på en tallrik. Låt marinaden sjuda vidare tills den tjocknar något.

8. Dela baguetten i fyra lika delar. Skär upp bitarna men inte helt igenom. Bred majonnäs på bröden, lägg
i sallatsblad.

9. Lägg tillbaka köttet i såsen i stekpannan och vänd runt så att såsen fördelas över köttet.

10. Fördela köttet över salladen i baguetterna. Lägg därefter på de picklade grönsakerna, salladslök, koriander och eventuellt srirachasås. Packa i folie eller smörpapper och lägg i picknickkorgen.