Banh Mi med vildsvinskarré
En frasig baguette med inspiration från Vietnam, fylld med smakrika ingredienser.
Gör så här:
1. Skiva gurkan tunt, skala och finstrimla moroten. Blanda gurka och morot med vinäger, socker och salt.
2. Ansa salladslöken och skär den i skivor på snedden.
3. Skär vildsvinskarrén i 1 cm breda skivor och skär dem i lika breda strimlor.
4. MARINAD: Blanda soja, honung, riven ingefära, skalad och riven vitlöksklyfta, vinäger, salt och svartpeppar i en skål.
5. Hetta upp olja och smör i en stekpanna och stek köttstrimlorna tills de får fin färg.
6. Slå marinaden över köttet och låt det sjuda tillsammans ett par minuter.
7. Ta upp köttet på en tallrik. Låt marinaden sjuda vidare tills den tjocknar något.
8. Dela baguetten i fyra lika delar. Skär upp bitarna men inte helt igenom. Bred majonnäs på bröden, lägg
i sallatsblad.
9. Lägg tillbaka köttet i såsen i stekpannan och vänd runt så att såsen fördelas över köttet.
10. Fördela köttet över salladen i baguetterna. Lägg därefter på de picklade grönsakerna, salladslök, koriander och eventuellt srirachasås. Packa i folie eller smörpapper och lägg i picknickkorgen.
Banh Mì – klassiker i Vietnam. Denna smakrika streetfoodmacka har sitt ursprung i Vietnam som en gång var en fransk koloni. Därav blandningen av franska och vietnamesiska ingredienser. Ofta breds leverpastej i brödet i stället för majonnäs – ett alternativ värt att prova.