Cocktail med rökt fasan

Viltfågel passar bra att röka och är då god att servera exempelvis som här i en liten cocktail i ett sallatsblad.

4 pers

Ingredienser

TILL 4 PERS:

  • 150 g rökt fasanbröst, tärnat
  • 1 rött äpple, tärnat
  • 1/2 gurka, tärnad
  • 1 liten rödlök, hackad
  • 1/2 dl hackad dill
  • 1 msk pressad citronsaft
  • 1 msk olivolja
  • 2 krm salt
  • 1 krm nymald svartpeppar
  • 1 dl majonnäs
  • 1 msk japansk soja
  • 1–2 hjärtsallad

Gör så här:

1. Blanda rökt fasan, äpple, gurka, lök, dill, citron, olivolja, salt och peppar i en skål. Smaka av.

2. Blanda majonnäs och soja i en liten skål.

3. Fördela sköljda hjärtsalladsblad på ett fat och lägg fågelblandningen och en klick sojamajonnäs på varje blad. Garnera med dill och servera som tilltugg till en fördrink.