Pankopanerad and med kantarellrisotto
Till den krämiga kantarellrisotton passar frasstekt andbröst väl.
Gör så här:
1. RISOTTO: Skala och finhacka lök och vitlök. Ansa och skölj selleristjälken. Skär den på längden och därefter i små tärningar.
2. Hetta upp olja och smör i en vid panna. Lägg i grönsakerna och fräs på medelvärme tills de har blivit blanka utan att ta färg. Lägg i riset och fräs vidare ca 1 minut tills även det är blankt.
3. Häll i vinet och späd vartefter med buljong. Rör regelbundet i risotton.
4. Stek under tiden svampen i smör tills den börjar dofta. Ställ åt sidan.
5. Blanda vetemjöl med salt och peppar på en tallrik, vispa upp ägg på en annan och häll ut panko på en tredje.
6. Skölj av andbrösten och torka dem torra på hushållspapper. Vänd dem därefter först i vetemjöl, sedan i uppvispat ägg och slutligen i panko. Stek på medelvärme i smör och olja tills de är gyllene. Lägg åt sidan och håll dem varma.
7. När riset är nästan genomkokt blandas svamp och riven parmesanost i. Smaka av med salt.
8. Lägg upp risotto på varma tallrikar. Skiva andbrösten med vass kniv och lägg ovanpå. Garnera med hackad persilja blandad med rivet citronskal och riven parmesan.
Tips! Rätten kan förberedas genom att hacka och bereda samtliga ingredienser för att sedan lagas i samband med måltiden. Risotton kan eventuellt göras i god tid, men ta den då av värmen medan riset ännu har en liten kärna, den kommer bli klar under tiden som risotton svalnar. Späd med lite buljong vid uppvärmning.