Viltkorvsgryta i ugnen

Viltkorv finns numera att hitta i handeln, men förhoppningsvis har du någon egentillverkad i frysen att ta till.

4 pers

Ingredienser

KORVGRYTA:

  • 3 msk olivolja
  • 4–6 korvar, ca 750 g
  • 1 gul lök, skivad
  • 1/2 tsk strösocker
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 1 msk tomatpuré
  • 1/2 msk rökt paprikapulver
  • 1 förpackning krossade tomater, 400 g
  • 1 dl rött vin
  • 2 lagerblad
  • 1 förpackning stora vita bönor, 400 g
  • 1/2 tsk salt

STRÖSSEL:

  • 50 g ljust bröd, gärna dagsgammalt
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 dl grovhackad persilja
  • 1 msk olivolja

TILLBEHÖR:

  • bröd, potatismos eller pasta

Gör så här:

1. Värm ugnen till 225°. Hetta upp 1 msk olivolja i en ugnsfast form eller stekpanna på spisen. 

2. Stek korvarna tills de har fått färg på båda sidor. Lägg dem åt sidan på en tallrik.

3. Lägg i den skivade löken och stek i resterande olivolja tills den börjar få färg och har mjuknat. Strö lite socker över så att löken karamelliseras. Tillsätt vinäger, tomatpuré och paprikapulver. Rör om till en tjock röra. 

4. Tillsätt krossade tomater, häll rödvinet i tomatförpackningen, skaka om och häll i pannan. Lägg i lagerblad och bönorna med sin lag. Rör om, smaka av med salt, koka upp och lägg i korvarna.

5. Sätt in korvpannan i ugnen och baka i 15 min.

6. STRÖSSEL: Mixa bröd, vitlök och persilja till ett smul. Tillsätt 1 msk olivolja och mixa hastigt. 

7. Ta ut formen, strö över strösslet och baka ytterligare 10 min i ugnen. Låt svalna något före servering. Bjud på bröd, potatismos eller pasta till.