Italiensk pastasallad med viltkorv och fetakräm

En snabblagad pastasallad som kan förberedas dagen före. Passar även att servera på buffén.

4 pers

Ingredienser

PASTASALLAD:

  • 300 g pasta t ex penne, conchilglie, strozzapreti
  • 4–6 viltkorvar
  • 250 g haricots verts
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk olivolja
  • 1 dl soltorkade tomater, finstrimlade
  • 1 dl stora gröna oliver
  • 1 dl pesto, Genovese
  • 1/2 tsk salt
  • 2 krm nymald svartpeppar
  • basilika

FETAOSTKRÄM:

  • 150 g fetaost
  • 2 dl crème fraiche
  • 2 msk olivolja
  • salt
  • 2 krm nymald svartpeppar

Gör så här:

1. Koka pastan enligt förpackningen. Häll av och spola hastigt i kallt vatten.

2. Skiva korvarna, halvera haricots vertsen och skala och skiva vitlöksklyftorna.

3. Hetta upp olja i en stekpanna och stek korvskivorna så att de får lite färg. Tillsätt haricots verts, skivad vitlök och finstrimlade soltorkade tomater. 

4. Blanda den avrunna pastan med de stekta ingredienserna. 

5. Tillsätt oliver och pesto. Blanda väl, smaka av med salt, peppar och lägg upp i en skål som passar att ta med på picknick.

6. FETAOSTKRÄM: Smula fetaosten i en bunke. Tillsätt crème fraiche och olivolja, blanda med en gaffel eller mixerstav om du önskar en slätare kräm. Smaka av med salt och peppar. Lägg i en bunke med lock.

7. Servera pastasalladen med fetaostkräm och garnera med basilikablad.