2 x kryddsmör

Kryddsmör är perfekt att ha i kylen till sommarens grillkvällar. Eller förvara det i frysen, där håller det längre.

6–8 pers

Ingredienser

BEASMöR

  • 150 g mjukt smör
  • 2 1/2 msk vitvinsvinäger
  • 1 msk vatten
  • 1 tsk torkad dragon
  • 1/2 tsk krossad vitpeppar
  • 2 msk finhackad schalottenlök
  • 1/2 dl hackad persilja
  • 1 tsk dijonsenap
  • 2 krm salt

CAFé DE PARIS-SMöR

  • 200 g smör
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 finhackad schalottenlök
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • 1 tsk worcestersås
  • 1/2 dl hackad persilja
  • 1/2 dl hackad gräslök
  • 1 msk torkade franska örter
  • 2 krm paprikapulver
  • 1 krm cayennepeppar
  • 1 tsk nymald svartpeppar
  • 1/2 tsk salt

Beasmör, gör så här:

1. Blanda vinäger, vatten, dragon, vitpeppar och schalottenlök i en liten kastrull. 

2. Koka upp och låt sjuda tills vätskan har kokat in i löken. Dra åt sidan och låt kallna.

3. Blanda den kalla löken med det mjuka smöret, hackad persilja, senap och salt.

4. Lägg i en skål eller rulla in smöret i bakplåtspapper och ställ kallt till serveringen.


Café de Paris-smör, gör så här:

1. Lägg samtliga ingredienser i en matberedare och mixa till ett jämt smör.

2. Häll ut smöret på bakplåtspapper och rulla ihop till en jämn korv. 

3. Förvara kallt till serveringen.