Asiatisk vildsvinsfärs med nudlar

En snabblagad rätt som passar bra när tiden är knapp i vardagen.

4 pers

Ingredienser

TILL 4 PERS:

  • 500 g vildsvinsfärs eller annan viltfärs
  • 2 msk rapsolja
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk riven ingefära
  • 1/2 tsk chiliflakes
  • 2 morötter, strimlade
  • 200 g hyvlad vitkål
  • 1/2 dl vatten
  • 1/2 dl fisksås
  • 2 msk japansk soja
  • 1 lime, pressad
  • 1 msk honung

TILLBEHÖR:

  • kokta nudlar
  • 4 stekta ägg
  • grovt hackad färsk koriander

Gör så här: 

1. Skala och strimla morötterna. Hyvla vitkålen.

2. Hetta upp olja i en stor stekpanna. Stek färsen lite i taget tills den är genomstekt.

3. Tillsätt riven vitlök, riven ingefära och chiliflakes. Vänd i morotsstrimlor och hyvlad vitkål. Låt steka ett par minuter.

4. Tillsätt vatten, fisksås, soja, pressad lime och honung. Blanda om och smaka av.

5. Servera färsen med kokta nudlar, toppa med stekt ägg och hackad koriander.