Citronmarinerade vildsvinsspett

Vildsvinskött passar utmärkt att grilla. Kryddas det med bara salt och peppar kommer den vilda smaken fram bäst. Men en smakrik marinad ger mer krydda och saftighet till grillspetten med vildsvinskarré.
Recept: Catarina Bennetoft
Foto: Stefan Wettainen

Gör så här:

1. Skär karrén i 2×2 cm stora bitar. 

2. Blanda samtliga ingredienser till marinaden i en bunke. Lägg i köttet och låt marinera 5–6 timmar i kylen.

3. Ta fram köttet minst 30 min före grillning. Trä på spett. När grillen är varm grillas spetten runt om, ca 2 minuter på var sida. Servera genast med färskpotatissallad och medelhavssallad.

Tips! Förbered köttet och lägg det i marinad redan dagen före grillningen.

6 personer

Ingredienser

TILL 6 PERS:

  • 1 kg vildsvinskarré
  • 1/2 dl olivolja
  • 1 citron, skal och saft
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk honung
  • 1/2 dl ljus soja, japansk
Ämnen i artikeln
Fler recept
Recept: Catarina Bennetoft
Foto: Stefan Wettainen
6 personer

Ingredienser

TILL 6 PERS:

  • 1 kg vildsvinskarré
  • 1/2 dl olivolja
  • 1 citron, skal och saft
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk honung
  • 1/2 dl ljus soja, japansk