Glöggbrässerad vildsvinskarré i tacos
Glögg och lite extra kryddor ger en spännande smak till vildsvinsköttet. Den långa tiden i ugnen gör köttet mört och lätt att dra isär när det är klart. Majonnäs smaksatt med glögg sätter extra krydda på denna vintriga tacos.
Gör så här:
1. Värm ugnen till 100°. Putsa karrén och lägg den i en trång gryta som kan stå i ugnen.
2. Häll i glögg och soja och vänd karrén så att den får soja och glögg på alla sidor.
3. Lägg i kanelstång, nejlikor och salt. Klyfta äpplet och ansa och skölj purjolöken. Skär den i bitar och blanda i. Sätt på lock och ställ in i ugnen.
4. Låt stå i 3 timmar. Ta ut och vänd steken och sätt in i ugnen igen. Höj värmen till 125° och brässera ytterligare 2 timmar. Ta ut och känn att köttet lätt delar sig. Om inte, låt brässera ytterligare en timme.
5. Blanda majonnäs, glögg och salt. HIT KAN FÖRBEREDAS.
6. SERVERING. Dela köttet i långa strimlor och värm i grytan. Servera i tacoskal med salladsblad, tärnad gurka och avsluta med att ringla glöggmajjo på toppen.