Glöggbrässerad vildsvinskarré i tacos

Glögg och lite extra kryddor ger en spännande smak till vildsvinsköttet. Den långa tiden i ugnen gör köttet mört och lätt att dra isär när det är klart. Majonnäs smaksatt med glögg sätter extra krydda på denna vintriga tacos.
Recept: Carina Bennetoft
Foto: Stefan Wettainen

Gör så här:

1. Värm ugnen till 100°. Putsa karrén och lägg den i en trång gryta som kan stå i ugnen.

2. Häll i glögg och soja och vänd karrén så att den får soja och glögg på alla sidor.

3. Lägg i kanelstång, nejlikor och salt. Klyfta äpplet och ansa och skölj purjolöken. Skär den i bitar och blanda i. Sätt på lock och ställ in i ugnen.

4. Låt stå i 3 timmar. Ta ut och vänd steken och sätt in i ugnen igen. Höj värmen till 125° och brässera ytterligare 2 timmar. Ta ut och känn att köttet lätt delar sig. Om inte, låt brässera ytterligare en timme. 

5. Blanda majonnäs, glögg och salt. HIT KAN FÖRBEREDAS.

6. SERVERING. Dela köttet i långa strimlor och värm i grytan. Servera i tacoskal med salladsblad, tärnad gurka och avsluta med att ringla glöggmajjo på toppen.

8 personer

Ingredienser

VILDSVINSKARRÉ:

  • 600 g vildsvinskarré
  • 2 dl rödvinsglögg
  • 1 dl japansk soja
  • 1 kanelstång
  • 5 nejlikor
  • 1 tsk salt
  • 1 äpple
  • 1/2 purjolök

TILLBEHÖR:

  • 8–16 små mjuka tortillabröd
  • 1 gurka i tärningar
  • 65 g blandade salladsblad
  • 1 dl majonnäs, gärna Hellmann’s
  • 1 msk glögg
  • 2 krm salt
Ämnen i artikeln
Fler recept
Recept: Carina Bennetoft
Foto: Stefan Wettainen
8 personer

Ingredienser

VILDSVINSKARRÉ:

  • 600 g vildsvinskarré
  • 2 dl rödvinsglögg
  • 1 dl japansk soja
  • 1 kanelstång
  • 5 nejlikor
  • 1 tsk salt
  • 1 äpple
  • 1/2 purjolök

TILLBEHÖR:

  • 8–16 små mjuka tortillabröd
  • 1 gurka i tärningar
  • 65 g blandade salladsblad
  • 1 dl majonnäs, gärna Hellmann’s
  • 1 msk glögg
  • 2 krm salt