Pizzabullar med vildsvin
Ett enkelt mellanmål som kan bakas och förvaras i frysen. Stekt vildsvinsskav och kantareller gör bullen extra matig.
Gör så här:
1. Smula jästen i en bunke. Tillsätt fingervarmt vatten och rör tills jästen har löst sig. Tillsätt salt, olivolja och lite vetemjöl i taget under omrörning till en fast deg som släpper bunkens kanter.
2. Låt degen jäsa ca 40 min.
3. FYLLNING: Hetta upp oljan i en stekpanna och stek vildsvinsköttet och kantarellerna tillsammans med hackad vitlök tills det får lite färg. Smaka av med salt och peppar. Låt svalna.
4. Värm ugnen till 225°. Ta upp degen på ett mjölat bakbord och kavla ut den till en rektangel ca 30 x 45 cm.
5. Bred pizzasås över degen. Fördela det stekta samt hackade örter och riven ost över degen. Rulla ihop och skär i 12–16 bitar.
6. Lägg dem i muffinsformar, oljad muffinsplåt eller direkt på bakpappersklädd plåt.
7. Pensla eventuellt bullarna med uppvispat ägg och sätt in plåten mitt i ugnen. Grädda i ca 15 min tills bullarna har fått färg. Ta ut och låt svalna. Förvara i frysen.
Tips! Tunt skuret vildsvinskött, skav, görs enkelt när köttet är halvtinat. Skär det då på skärmaskin eller med en vass kniv.