Pizzabullar med vildsvin

Ett enkelt mellanmål som kan bakas och förvaras i frysen. Stekt vildsvinsskav och kantareller gör bullen extra matig.

15 stycken

Ingredienser

PIZZADEG:

  • 25 g jäst
  • 2,5 dl vatten, 37°
  • 1 tsk salt
  • 1 1/2 msk olivolja
  • 5–6 dl vetemjöl

FYLLNING:

  • 200 g vildsvinskött, skav
  • 1 dl fint hackade kantareller
  • 1–2 vitlöksklyftor
  • 2 msk olivolja
  • 1/2 tsk salt
  • 2 krm nymald svartpeppar
  • 1 liten förpackning pizzasås, 200 g
  • 1 dl hackade örter, t ex basilika, persilja, gräslök, timjan
  • 3–4 dl riven ost
  • 1 ägg

Gör så här:

1. Smula jästen i en bunke. Tillsätt fingervarmt vatten och rör tills jästen har löst sig. Tillsätt salt, olivolja och lite vetemjöl i taget under omrörning till en fast deg som släpper bunkens kanter.

2. Låt degen jäsa ca 40 min.

3. FYLLNING: Hetta upp oljan i en stekpanna och stek vildsvinsköttet och kantarellerna tillsammans med hackad vitlök tills det får lite färg. Smaka av med salt och peppar. Låt svalna.

4. Värm ugnen till 225°. Ta upp degen på ett mjölat bakbord och kavla ut den till en rektangel ca 30 x 45 cm.

5. Bred pizzasås över degen. Fördela det stekta samt hackade örter och riven ost över degen. Rulla ihop och skär i 12–16 bitar.

6. Lägg dem i muffinsformar, oljad muffinsplåt eller direkt på bakpappersklädd plåt.

7. Pensla eventuellt bullarna med uppvispat ägg och sätt in plåten mitt i ugnen. Grädda i ca 15 min tills bullarna har fått färg. Ta ut och låt svalna. Förvara i frysen.