Rödbets- och tomatsallad

En sallad fylld av både färg och smak och som passar till allt grillat kött.

6 pers

Ingredienser

TILL 6 PERS:

  • 8 kokta rödbetor
  • 4 tomater
  • 1 liten rödlök
  • 1 msk olivolja
  • 2–3 msk färsk rosmarin
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk balsamvinäger
  • salt
  • nymald svartpeppar
  • rosmarin till garnering

GÖR SÅ HÄR:

1. Skär rödbetor och tomater i stora tärningar eller bitar och blanda i en skål. 

2. Skala och finhacka löken.

3. Tillsätt lökhack, olivolja, rosmarin, skalad och riven vitlök, balsamvinäger, salt och peppar. Blanda väl och smaka av.

4. SERVERING. Lägg upp salladen på ett fat. Garnera med rosmarinkvistar.