Vårrullar med vilt

Antalet vårrullar kan variera beroende på mängden fyllning som läggs i. Vårrulleark finns i frysdisken i asiatiska butiker, men kan även säljas i välsorterade vanliga livsmedelsbutiker.

20–25 vårrullar

Ingredienser

TILL 20–25 VÅRRULLAR:

  • 25 mellanstora vårrulleark
  • 400 g viltfärs, gärna vildsvin
  • 0,5 spetskål eller 1 klyfta vitkål, 400 g
  • 2–3 morötter
  • 200 g valfri svamp, t ex trattkantareller
  • 3 salladslökar
  • 150 g tunna äggnudlar
  • 2 msk ostronsås
  • 2 msk japansk soja
  • 1/2 tsk salt
  • 2 krm nymald svartpeppar
  • rapsolja till stekning och pensling
  • 1 msk majsstärkelse + 3 msk vatten till pensling

Gör så här:

1. Lägg nudlarna i kokhett vatten. När de mjuknar – lägg dem i ett durkslag och skölj i kallt vatten. Låt rinna av helt. 

2. Strimla vitkålen tunt, gärna med en mandolin. Skala och riv morot, finhacka svampen och skär salladslöken i tunna skivor. 

3. Hetta upp olja i en stekpanna och stek färsen tills den får färg och smular sig. Smaksätt med ostronsås och soja. Tillsätt grönsaker och svamp och stek under omrörning tills grönsakerna mjuknar. Om fyllningen är blöt kan den rinna av i en fintrådig sil. Häll tillbaka i pannan.

4. Vänd ner nudlar i färsen och smaka av med salt och peppar. Låt fyllningen svalna. 

5. Blanda majsstärkelse och vatten i en liten skål. Lägg ett vårrulleark på en skärbräda. Lägg på fyllning. Vik upp ena hörnet mot det andra till hälften. Rulla och vik därefter in de två andra hörnen och rulla samman. Pensla det yttersta hörnet med majsstärkelse och rulla ihop vårrullen. Lägg på en plåt med bakplåtspapper med skarven nedåt. Gör samma procedur med resterande fyllning och vårrulleark.

6. Värm ugnen till 225°, över- och undervärme. Pensla vårrullarna med olja och tillaga mitt i ugnen tills de blir gyllene och krispiga, 17–20 min. Servera genast med lite soja.