Vildsvin, gör så här:
1. Putsa köttet och skär det i lite större kuber, 3×3 cm.
2. Blanda yoghurten med samtliga kryddor och salt. Vänd ner köttet, blanda väl och marinera i minst 1 timme i kylen, gärna över natten.
3. Trä köttet på spett och låt ligga framme medan grillen blir varm. Grilla runt om tills köttet är genomgrillat, ca 4 min på varje sida. Servera med coleslaw, tomatsalsa och en klick smaksatt yoghurt (se recept).
Coleslaw, gör så här:
En krispig och smakrik sallad som passar att servera till många av sommarens grillrätter.
1. Ansa kålen och skär den i tunna, tunna skivor med vass kniv eller mandolin.
2. Skala och skiva löken tunt. Skölj och skiva pepparfrukten. Låt kärnorna vara kvar.
3. Blanda kål, lök och pepparfrukt med pressad citron, salt, olivolja och sesamfrön. Smaka av med ev mer salt och citron.
Tomatsalsa, gör så här:
En snabb och smakrik salsa som kan förberedas ett par timmar före servering.
1. Skölj och tärna tomaterna i små tärningar.
2. Skala och hacka löken fint.
3. Blanda tomat, lök och ketchup i en skål. Smaksätt med hackad koriander och låt stå en stund före servering.
Tips! En klick yoghurt
För den som gillar lite extra sås är det gott att även servera en klick turkisk eller grekisk yoghurt till. Smaksätt den gärna med pressad vitlök, salt, nymalen svartpeppar och lite olivolja.