Vildsvinsskav med kantareller

Förbered rätten hemma genom att hacka löken, och om du vill kan grädden blandas med senap, salt och peppar så är smaksättningen klar på en gång och det är bara att slå alltsammans i pannan.

6 pers

Ingredienser

TILL 6 PERS:

  • 800 g skav av vildsvin eller annat vilt
  • 2 msk smör
  • 1 stor gul lök
  • 200 g kantareller
  • 1 1/2 tsk salt
  • 2 krm nymald svartpeppar
  • 1–2 dl vatten
  • 2–3 dl vispgrädde, 40 %
  • 2 msk dijonsenap
  • 900 g kokt potatis, halverade

TILLBEHÖR:

  • rårörda lingon eller lingonsylt

Gör så här:

1. Hetta upp stekhällen och lägg i smöret. Stek skavet så att det får lite färg tillsammans med den hackade löken och svampen.

2. Salta, peppra och häll i vatten, grädde och senap. Smaka av.

3. Lägg i de halverade potatisarna och låt sjuda tills allt är varmt. Servera med lingon.