Nuförtiden använder de allra flesta en smartphone eller annan elektronisk utrustning i samband med jakten. Möjligheten att snabbt kunna hålla reda på jaktkamrater, hundar och samtidigt kommunicera i en enda enhet är fantastisk. Men det är inte alltid så lätt att få batteriet att räcka till.

Dagens mobiltelefoner och övrig elektronisk utrustning har allt längre batteritid, men det är mer en regel än undantag att de trots det inte klarar en hel dags flitigt användande i skogen. När utrustningen är i gång under jakten dräneras batteriet på kraft i ett rasande tempo. För att din utrustning ska klara sig igenom hela dagen är ett extrabatteri, en bra powerbank, en verklig hjälp.

En powerbank är en portabel strömkälla för att ladda mobilen, pejlhalsbandet och gps:en som är liten nog att få plats i ryggsäcken eller byxfickan. När batterierna i din utrustning börjar sina kan du enkelt ladda dem med hjälp av en usb-sladd och din powerbank. En bra powerbank har kapacitet nog att ladda upp en mobil eller annan elektronik från 5 till 15 gånger. Helst ska den ha minst två olika uttag som gör det möjligt att ladda flera enheter samtidigt.

Vi har testat sex prisvärda powerbanks med en kapacitet på drygt 10 000 mAh,
vilket räcker till minst fyra fulla laddningar av de flesta mobiler. //