Friterad potatis med fyllning
GÖR SÅ HÄR: 1. Gör ett hål i varje potatis med en smal kniv eller en klassisk potatisskalare. 2. Skär osten i smala stavar och stoppa in i potatisarna. Skär av den bit som sticker ut. 3. Häll vetemjöl på en tallrik, blanda i salt och peppar. Vispa upp äggen på en annan tallrik och […]
GÖR SÅ HÄR:
1. Gör ett hål i varje potatis med en smal kniv eller en klassisk potatisskalare.
2. Skär osten i smala stavar och stoppa in i potatisarna. Skär av den bit som sticker ut.
3. Häll vetemjöl på en tallrik, blanda i salt och peppar. Vispa upp äggen på en annan tallrik och häll slutligen ströbröd eller panko på en tredje tallrik.
4. Hetta upp olja i en vid gryta till 180°.
5. Vänd potatisarna efter hand i mjöl, ägg och sist panko. Fritera några åt gången tills de blir gyllene. Ta upp med hålslev och låt rinna av på hushållspapper eller galler.
6. Servera genast till grillat.
Tips! Lägg inte i för många potatisar åt gången i oljan, då riskerar den att koka över.