Friterad potatis med fyllning

GÖR SÅ HÄR: 1. Gör ett hål i varje potatis med en smal kniv eller en klassisk potatisskalare. 2. Skär osten i smala stavar och stoppa in i potatisarna. Skär av den bit som sticker ut. 3. Häll vetemjöl på en tallrik, blanda i salt och peppar. Vispa upp äggen på en annan tallrik och […]

4 pers

Ingredienser

TILL 4 PERS:

  • 600 g kokt färsk potatis, medelstora
  • 100 g hårdost i stavar t ex västerhavsost,
  • bondost eller gruyère
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 2 krm nymald svartpeppar
  • 2 ägg
  • 2 dl ströbröd eller panko
  • 1 liter raps- eller frityrolja

GÖR SÅ HÄR:

1. Gör ett hål i varje potatis med en smal kniv eller en klassisk potatisskalare.

2. Skär osten i smala stavar och stoppa in i potatisarna. Skär av den bit som sticker ut.

3. Häll vetemjöl på en tallrik, blanda i salt och peppar. Vispa upp äggen på en annan tallrik och häll slutligen ströbröd eller panko på en tredje tallrik.

4. Hetta upp olja i en vid gryta till 180°. 

5. Vänd potatisarna efter hand i mjöl, ägg och sist panko. Fritera några åt gången tills de blir gyllene. Ta upp med hålslev och låt rinna av på hushållspapper eller galler.

6. Servera genast till grillat.