Potatispaj med getost
En matig paj som kan förberedas och strax före servering värmas 20 min i 200°, gärna täckt med ett bakplåtspapper. Getosten kan bytas ut mot fetaost eller smakrik hårdost i tärningar.
GÖR SÅ HÄR:
1. PAJDEG: Blanda samman vetemjöl, smör, äggulor och hackad persilja i matberedaren. Tillsätt vatten och kör ihop degen. Kavla degen eller tryck ut den i en pajform, ca 24 cm i diameter. Tryck upp degen på kanten. Ställ kallt i minst 30 min.
2. Skala och skiva löken tunt. Hetta upp olja i en stekpanna och fräs löken mjuk utan att den tar färg. Tillsätt spenaten och låt den ”smälta”. Ställ åt sidan.
3. Värm ugnen till 200°. Nagga pajbotten och förgrädda den mitt i ugnen ca 12 min.
4. Skiva potatisen. Fördela spenaten jämnt över pajbotten, fyll på med potatis och hackade örter i 2 lager. Skiva getosten och fördela över potatisen.
5. Vispa samman ägg, gräddfil, mjölk, salt och peppar. Häll det i formen och grädda mitt i ugnen ca 40 min.
6. Garnera pajen med örter och servera till grillat kött.
Tips! Med färdig pajdeg går pajen lite fortare att laga.