Gör så här:
1. Blanda ströbröd med gräddmjölk, ägg, riven lök, salt och peppar i en bunke. Tillsätt färsen och blanda väl. Forma små bollar och lägg vartefter på en plåt med bakplåtspapper.
2. Koka upp viltfond i en gryta.
3. Sjud frikadellerna i omgångar, ca 5 min åt gången eller tills frikadellerna flyter upp. Ta upp och lägg på ett fat vartefter.
4. Skala morot, palsternacka och kålrabbi. Dela och skölj purjolöken. Skär morot, palsternacka och kålrabbi i munsstora bitar
i olika form. Skiva purjolöken och dela potatisen med skal på i 2–4 delar.
5. Lägg först i morot, palsternacka och kålrabbi i den sjudande buljongen. Sjud under lock i 5 min. Tillsätt potatis och sjud ytterligare i 5 min. Lägg i purjolök och sjud i 2 min.
6. AIOLI: Blanda majonnäs med pressad eller riven vitlök, salt och peppar.
7. Lägg tillbaka frikadellerna i grytan. Koka upp och servera soppgrytan med aioli och eventuellt ett gott bröd till.