Asiatisk viltfärsgryta

Röd curry är en smakrik och het pasta som ger grytan sting. Du finner curryn på den asiatiska hyllan i butiken.
Recept: Catarina Bennetoft
Foto: Stefan Wettainen

Gör så här:

1. Skala och hacka lök och vitlök. Tvätta och skiva champinjonerna och riv ingefäran.

2. Hetta upp sesam- och rapsolja i en wokpanna eller stor stekpanna. Fräs lök, vitlök och champinjoner tills löken är mjuk och champinjonerna har fått lite färg.

3. Tillsätt färsen lite i taget och bryn. När all färs har fått lite färg tillsätts ingefära och currypasta. Låt allt bryna ytterligare en minut.

4. Tillsätt kokosmjölk, japansk soja, rivet skal och saft av limen. Koka upp och smaka av. 

5. Rör slutligen i spenat och servera genast med nykokt ris och hackade cashewnötter.

Tips!

Den röda currypastan håller länge i kylen förutsatt att rena redskap har doppats i burken.

4 personer

Ingredienser

VILTFÄRSGRYTA:

  • 500 g viltfärs
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 250 g champinjoner
  • 3 cm ingefära
  • 1 msk sesamolja
  • 1 msk rapsolja
  • 1/2 msk röd curry
  • 400 g kokosmjölk
  • 1 lime, rivet skal och saft
  • 1/2 dl japansk soja
  • 65 g bladspenat

TILLBEHÖR:

  • kokt ris
  • cashewnötter
Catarina Bennetoft
Ämnen i artikeln
Fler recept
Recept: Catarina Bennetoft
Foto: Stefan Wettainen
4 personer

Ingredienser

VILTFÄRSGRYTA:

  • 500 g viltfärs
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 250 g champinjoner
  • 3 cm ingefära
  • 1 msk sesamolja
  • 1 msk rapsolja
  • 1/2 msk röd curry
  • 400 g kokosmjölk
  • 1 lime, rivet skal och saft
  • 1/2 dl japansk soja
  • 65 g bladspenat

TILLBEHÖR:

  • kokt ris
  • cashewnötter