Potatispaj med viltfärs
Finns det ost kvar från julens bord passar den utmärkt att riva till denna matiga paj.
Gör så här:
1. Värm ugnen till 225 °. Spänn fast ett bakplåtspapper i botten på en form med löstagbar kant. Smörj kanten med lite smör eller olja. Lägg den kokta potatisen i formen och pressa den mot botten och upp på kanterna. Använd baksidan på en sked för att få en jämn yta. Fördela osten över botten och grädda mitt i ugnen i ca 10 min.
2. Skala och hacka lök och vitlök. Hetta upp oljan i en stekpanna och stek löken tills den är mjuk. Tillsätt lite färs i taget och stek tills all köttfärs är brynt tillsammans med löken.
3. Tillsätt tomatpuré och kryddor. Smaka av med salt och peppar och fördela sedan färsen i potatisformen.
4. Vispa samman ägg och mjölk. Vänd i riven mozzarella och tillsätt salt och peppar. Häll över köttfärsen. Ställ formen mitt i ugnen och grädda i ca 30 min.
5. Ta ut formen, låt stå en liten stund innan kanten lossas. Servera med rotfruktssallad.
Rotfruktssallad
I butiken finns färdiga salladsblandningar med strimlade rotfrukter. Blanda den med vinägrett av 1 tsk fransk senap, 1 msk vitvinsvinäger och 2 msk oliv- eller rapsolja. Smaka av med salt och peppar. Blanda salladen en liten stund före servering.