Gör så här:
1. Skiva köttet i 1 cm tunna skivor. Lägg dem vartefter i en form med kant. Mal peppar över köttet på båda sidor. Droppa över 3 msk citronsaft, täck med plastfilm och ställ åt sidan.
2. Skär skinkan i tunna strimlor. Ansa och skiva champinjonerna. Finhacka hälften av persiljan.
3. Värm ugnen till 200°.
4. Hetta upp 1 msk olivolja i en stekpanna. Lägg i skinkan och fräs den i 2 min. Tillsätt svamp och persilja och fräs dem mjuka i 3–4 min. Tillsätt 1/2 tsk salt och peppar. Häll allt i en ugnssäker form.
5. Lägg de marinerade köttskivorna bredvid varandra över svampblandningen, strö över 1/2 tsk salt. Bräsera köttet mitt i ugnen i 10 min. Ta ut formen, vänd köttskivorna ringla över lite olivolja, resten av citronsaften, 1/2 tsk salt, peppar och bräsera ytterligare 10 min.
6. SERVERING: Lägg upp köttet på 6 tallrikar. Fördela svampblandningen över, strö över resterande persilja och servera.
Saltad och rökt
Spickeskinka är ren skinka som har saltats, torkats och sedan kallrökts. Den förkommer ibland som smörgåspålägg och tillverkas både i Sverige, Norge och Tyskland.