Fylld vildsvinsschnitzel med kaprissmör, fänkålssallad

Börja med att göra kaprissmör och fänkålssallad, och stek schnitzeln medan potatisen rostas i ugnen.

4 personer

Ingredienser

VILDSVINSSCHNITZEL:

  • 500 g vildsvinsytterfilé
  • 4 skivor rökt skinka
  • 4 skivor lagrad smakrik ost
  • 1 tsk salt
  • 2 krm nymalen svartpeppar
  • 1 1/2 dl vetemjöl
  • 1 1/2 dl ströbröd, gärna panko
  • 1 ägg
  • 50 g smör

KAPRISSMÖR:

  • 100 g smör
  • 1 liten vitlöksklyfta
  • 1 msk hackad kapris
  • 1 krm salt

FÄNKÅLSSALLAD:

  • 1 stor fänkål
  • 1 dl hackad dill
  • 1 msk pressad citron
  • 2 msk olivolja
  • 1/2 tsk salt
  • 2 krm nymalen svartpeppar

TILLBEHÖR:

  • ugnsrostad delikatesspotatis

Gör såhär:

1. KAPRISSMÖR: Låt smöret bli rumsvarmt. Rör samman smör med lite pressad vitlök, hackad kapris och salt. Ställ smöret svalt fram till serveringen.

2. FÄNKÅLSSALLAD: Ansa och halvera fänkålen. Skär ur rotstocken och strimla den fint med vass kniv eller mandolin. 

3. Blanda fänkål med hackad dill, pressad citron, olivolja, salt och peppar. Ställ åt sidan tills schnitzeln är stekt.

4. Skiva vildsvinsytterfilén i 8 skivor. Lägg skivorna efter hand mellan två ark bakplåtspapper. Banka skivorna med undersidan av en kastrull till de är omkring 1/2 cm tunna. 

5. Fördela skinka och ost på fyra av de utbankade köttskivorna och lägg resterande över. Tryck ihop.

6. Häll vetemjöl och ströbröd i två tallrikar och uppvispat ägg i en tredje.

7. Salta och peppra schnitzlarna och vänd dem först i mjöl, därefter i uppvispat ägg och slutligen i ströbröd/panko.

8. Hetta upp smör i en stekpanna och stek schnitzlarna efter hand till gyllenbrun färg och krispig yta, 4–5 min på varje sida. 

9. SERVERING: Dela eventuellt schnitzeln och lägg upp på fyra tallrikar tillsammans med en klick kaprissmör, fänkålssallad och rostad potatis.

Rostad potatis

Ett alltid lika uppskattat tillbehör är den rostade potatisen. Välj hela små potatisar med skal på, så kallad delikatesspotatis. Värm ugnen till 225°. Tvätta potatisen och torka den väl. Blanda potatis, olivolja, salt och gärna någon krydda som vitlök och rosmarin i en ugnsfast form och stek mitt i ugnen i 30–40 min. Känn med en sticka så att potatisen är mjuk igenom. Servera genast.