Gås i sousvide med ljummen potatissallad

Den långa tillagningen i en sousvide gör gåsbröstet mört utan att det blir hårt och torrt. Du väljer själv den innertemperatur som du önskar och kan därför få ett rosa men genomlagat kött. Börja i tid, det tar 3–4 timmar för gåsen att tillagas.

4 pers

Ingredienser

TILL 4 PERS:

  • 500 g gåsbröst

MARINAD:

  • 3 msk olivolja
  • 2–4 hackade vitlöksklyftor
  • 2 tsk finhackad rosmarin
  • 1 tsk salt
  • 1/2 tsk nymald svartpeppar

LJUMMEN POTATISSALLAD:

  • 700 g färskpotatis
  • 30 g smör
  • 2 salladslökar, tunt skivade
  • 1 burk cocktailkapris, 210 g
  • 1 dl ljummen kött- eller kycklingbuljong
  • 1/2 dl hackad persilja
  • 1/2 tsk salt
  • 2 krm nymald svartpeppar

Gör så här:

1. Blanda ingredienserna till marinaden. Lägg gåsbrösten i en vakuumpackpåse. Häll på marinaden och förslut påsen i vakuummaskinen.

2. Lägg den förslutna påsen i en gryta eller bunke. Häll på vatten så att det täcker väl. Sätt fast souvide-apparaten och ställ in den på önskad innertemperatur. På bilden är gåsbröstet tillagat till 63°. Ställ in på
3 timmar och låt stå tills den stängs av.

3. POTATISSALLAD: Skrubba och koka potatisen mjuk i saltat vatten. Häll av vattnet och dela större potatisar. Lägg dem i en skål.

4. Lägg i smöret, skivad salladslök, cocktailkapris, ljummen buljong och hackad persilja. Smaka av med salt och peppar.

5. Skiva upp gåsbrösten tunt och servera genast med den ljumma salladen.