Gås i sousvide med ljummen potatissallad
Den långa tillagningen i en sousvide gör gåsbröstet mört utan att det blir hårt och torrt. Du väljer själv den innertemperatur som du önskar och kan därför få ett rosa men genomlagat kött. Börja i tid, det tar 3–4 timmar för gåsen att tillagas.
Gör så här:
1. Blanda ingredienserna till marinaden. Lägg gåsbrösten i en vakuumpackpåse. Häll på marinaden och förslut påsen i vakuummaskinen.
2. Lägg den förslutna påsen i en gryta eller bunke. Häll på vatten så att det täcker väl. Sätt fast souvide-apparaten och ställ in den på önskad innertemperatur. På bilden är gåsbröstet tillagat till 63°. Ställ in på
3 timmar och låt stå tills den stängs av.
3. POTATISSALLAD: Skrubba och koka potatisen mjuk i saltat vatten. Häll av vattnet och dela större potatisar. Lägg dem i en skål.
4. Lägg i smöret, skivad salladslök, cocktailkapris, ljummen buljong och hackad persilja. Smaka av med salt och peppar.
5. Skiva upp gåsbrösten tunt och servera genast med den ljumma salladen.
Tips! De rimmade gåsbrösten passar också att tillaga i sousviden i stället för att kokas.