Gör så här:
1. TOMATSÅS: Skala och hacka schalottenlök och vitlök. Hetta upp en stekpanna med olivolja. Tillsätt löken. Fräs på låg värme. Löken ska inte ta färg. Tillsätt tomatpuré, marsalavin och körsbärstomater. Koka upp under lock. Tillsätt fond, salt och en klick smör. Rör tills smöret har smält. Låt svalna.
2. Skölj och skär aubergin och squash i 1–2 cm stora kuber. Stek dem i omgångar i olivolja. Lägg dem vartefter i ett durkslag för att rinna av lite.
3. RICOTTAKRÄM: Blanda ricotta, svamp- och tryffelkräm och riven parmesanost.
4. Häll 1/3 av tomatsåsen i en rektangulär ugnssäker form. Lägg på lasagneplattor i ett jämnt lager. Häll på stekt aubergine och squash. Lägg torkad vildsvinsskinka eller parmaskinka så att det täcker över auberginen. Strö över parmesanost och basilika.
5. Häll över tomatsås, ytterligare ett lager lasagneplattor och därefter riccottakräm
6. Avsluta med ytterligare ett lager lasagneplattor, tomatsås och överst riven mozzarella. HIT KAN FÖRBEREDAS!
7. Värm ugnen till 200°. Gratinera mitt i ugnen i 40–60 min. Täck med en plåt eller folie om lasagnen får för mycket färg.
8. Servera med rucola och nymalen svartpeppar.
Vinet sätter smak
Marsalavin är ett sött starkvin från Sicilien. I den här menyn har både tomatsås och dessert smaksatts med detta goda vin.