Lättlagad viltpaté
En viltpaté passar bra på julens buffé gärna tillsammans med en god lingonsås.
Gör så här:
1. Värm ugnen till 175°. Skär fläsk eller bacon i mindre bitar och stek det knaprigt.
2. Skala och hacka löken. Lägg lökhacket med leverpastej, ägg, grädde, glögg,
tomatpuré, vetemjöl, salt och peppar i en matberedare.
3. Tillsätt viltfärsen och mixa tills allt har blandats. Rör ner det stekta fläsket.
4. Häll smeten i en avlång brödform som rymmer ca 1 1/2 liter. Skaka formen lätt så att smeten fördelas och luftbubblor försvinner.
5. Täck formen med aluminiumfolie och grädda mitt i ugnen i ca 1 timme.
6. Låt formen svalna, ställ i kylen så att patén kallnar helt. Skär upp och servera med lingonsås.
Lingonsås:
Blanda 2 dl rårörda lingon med rivet skal från 1/2 apelsin, 2 tsk pressad apelsin, 1 tsk riven ingefära och 1 1/2 msk glögg. Ställ kallt fram till serveringen.