Ljummen vintersallad med vilt

Till dressingen används mjölk i stället för olja och ägg, det blir magrare men
smaken är densamma.

4 pers

Ingredienser

SALLAD:

  • 400 g strimlat viltkött gärna innanlår av hjort, älg eller vildsvin
  • 3 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • 2 krm nymald svartpeppar
  • 1 påse hackad grönkål, 200 g
  • 1 stånd broccoli eller broccolini
  • 2 dl gröna ärter
  • 30 g parmesanost

CAESARDRESSING:

  • 3–5 sardeller
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 tsk fransk senap, dijon
  • 1 dl mjölk, 3 %
  • 1/2 citron, rivet skal + 1 msk pressad saft
  • 1 krm salt
  • 2 krm nymald svartpeppar

TILLBEHÖR:

  • rostat levainbröd

Gör så här:

1. DRESSING: Lägg sardeller, vitlöksklyfta, senap och mjölk i en långsmal bunke och mixa till en slät dressing. Smaka av med rivet citronskal, citronsaft, salt och peppar.

2. Häll grönkålen i en skål och blanda den med 3/4 av dressingen. Massera kålen väl och låt stå.

3. Ansa broccolin och skär den i långa bitar. Tina ärterna.

4. Hetta upp olja i en stekpanna och stek köttet hastigt runt om, smaka av med salt och peppar. Ta upp köttet och lägg i broccolin och låt den steka 3–4 minuter tills den har mjuknat. Tillsätt ärterna mot slutet.

5. Blanda grönkålen med kött, broccoli och ärter. Lägg upp på ett fat och hyvla över parmesan. Servera med rostat levainbröd.