Minestronesoppa

En mustig och matig soppa med bara några få ingredienser. I stället för att öppna en stor 400 g burk med krossade tomater finns små burkar att köpa.
Recept: Catarina Bennetoft
Foto: Stefan Wettainen

Gör så här:

1. Ansa och skiva purjolöken tunt. Skala och hacka vitlöksklyftorna. Skala och tärna moroten och skölj och tärna selleristjälkarna.

2. Hetta upp hälften av oljan i en gryta och fräs lök, vitlök, morot och selleri utan att grönsakerna tar färg.

3. Hetta upp resten av oljan i en stekpanna och bryn köttfärsen. Lägg därefter över den i grytan med grönsaker. Tillsätt tomatpuré och bryn under omrörning.

4. Tillsätt krossade tomater, vatten och buljongtärningar. Koka upp och smaka av med salt och peppar. 

5. Häll valfri pasta i soppan, tillsätta timjan och låt sjuda tills pastan är al dente. Tiden beror på vald pastasort.

6. Smaka av och servera genast.

Tips – frys in i förväg!

Önskar du frysa soppan är det bättre att koka pastan för sig och tillsätta den när soppan är uppvärmd.

4–6 personer

Ingredienser

MINESTRONE:

  • 400 g viltfärs
  • 1 purjolök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 stor morot
  • 2 stjälkar selleri
  • 3 msk olivolja
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 dl krossade tomater
  • 1 1/2 liter vatten
  • 3 buljongtärningar, grönsak eller kött
  • 1/2 tsk salt
  • 2 krm nymalen svartpeppar
  • 200 g valfri pasta
  • 1 tsk torkad timjan
Catarina Bennetoft
Ämnen i artikeln
Fler recept
Recept: Catarina Bennetoft
Foto: Stefan Wettainen
4–6 personer

Ingredienser

MINESTRONE:

  • 400 g viltfärs
  • 1 purjolök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 stor morot
  • 2 stjälkar selleri
  • 3 msk olivolja
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 dl krossade tomater
  • 1 1/2 liter vatten
  • 3 buljongtärningar, grönsak eller kött
  • 1/2 tsk salt
  • 2 krm nymalen svartpeppar
  • 200 g valfri pasta
  • 1 tsk torkad timjan