Minestronesoppa
En mustig och matig soppa med bara några få ingredienser. I stället för att öppna en stor 400 g burk med krossade tomater finns små burkar att köpa.
Gör så här:
1. Ansa och skiva purjolöken tunt. Skala och hacka vitlöksklyftorna. Skala och tärna moroten och skölj och tärna selleristjälkarna.
2. Hetta upp hälften av oljan i en gryta och fräs lök, vitlök, morot och selleri utan att grönsakerna tar färg.
3. Hetta upp resten av oljan i en stekpanna och bryn köttfärsen. Lägg därefter över den i grytan med grönsaker. Tillsätt tomatpuré och bryn under omrörning.
4. Tillsätt krossade tomater, vatten och buljongtärningar. Koka upp och smaka av med salt och peppar.
5. Häll valfri pasta i soppan, tillsätta timjan och låt sjuda tills pastan är al dente. Tiden beror på vald pastasort.
6. Smaka av och servera genast.
Tips – frys in i förväg!
Önskar du frysa soppan är det bättre att koka pastan för sig och tillsätta den när soppan är uppvärmd.