Ostkorv i baconkappa

Det är enkelt att göra egen korv även utan fjälster och korvhorn. Rulla färsen till långa rullar med bacon runt som håller ihop dem. Snabbt, smakrikt och lite överraskande. Korvarna kan förberedas en stund, max en timme, före grillning.

4 pers

Ingredienser

TILL 4 PERS:

  • 500 g viltfärs
  • 1 tsk salt
  • 1/2 tsk mald spiskummin
  • 1–2 krm chilipeppar
  • 1 tsk timjan
  • 2 krm nymald svartpeppar
  • 1 msk olivolja
  • 1 ägg
  • 2 dl riven ost
  • 2 pkt bacon, à 140 g

TILLBEHÖR:

  • korvbröd
  • surkål
  • stekt lök
  • senap

Gör så här:

1. Blanda färsen med salt, kryddor och ägget till en jämn färs. Blanda i osten. 

2. Forma färsen först till stora bollar och rulla dem till långa korvar, ca 1–2 cm i diameter, och 15–20 cm långa. Använd gärna ett bakplåtspapper eller plastfolie under så är det lättare att rulla.

3. Vira 1–2 baconskivor runt varje korv. 

4. Grilla korvarna runt om tills baconet är krispigt och färsen genomstekt.

5. Servera i bröd med stekt lök, varm surkål och senap.