Ostkorv i baconkappa
Det är enkelt att göra egen korv även utan fjälster och korvhorn. Rulla färsen till långa rullar med bacon runt som håller ihop dem. Snabbt, smakrikt och lite överraskande. Korvarna kan förberedas en stund, max en timme, före grillning.
Gör så här:
1. Blanda färsen med salt, kryddor och ägget till en jämn färs. Blanda i osten.
2. Forma färsen först till stora bollar och rulla dem till långa korvar, ca 1–2 cm i diameter, och 15–20 cm långa. Använd gärna ett bakplåtspapper eller plastfolie under så är det lättare att rulla.
3. Vira 1–2 baconskivor runt varje korv.
4. Grilla korvarna runt om tills baconet är krispigt och färsen genomstekt.
5. Servera i bröd med stekt lök, varm surkål och senap.
Stekt lök. Skiva löken tunt och stek den länge i smör på medelstark värme. Strö eventuellt en nypa socker över för att karamellisera löken. Smaka av med lite timjan, salt och peppar.
Surkål. Surkål finns att köpa färdig i butik och är ett klassiskt tillbehör till korv. Värm den i kastrull eller låt den steka i smör vid sidan av löken.