Pannkaka med rökt viltkött

Pannkakor smakar aldrig så gott som ute i naturen. De är enkla att förbereda och laga på plats. De kan också varieras i det oändliga med både söta och salta fyllningar. Här med pepparrotskräm.

4 pers

Ingredienser

PANNKAKA:

  • 2 1/2 dl vetemjöl
  • 1/2 tsk salt
  • 6 dl mjölk
  • 4 ägg
  • smör att steka

PEPPARROTSKRÄM:

  • 1 dl vispgrädde
  • 1 dl crème fraiche
  • 2–3 msk riven pepparrot
  • 2 krm salt
  • 1 krm nymalen svartpeppar

TILLBEHÖR:

  • rökt viltkött

GÖR SÅ HÄR:

1. Blanda mjöl och salt i en bunke. Tillsätt mjölken lite i taget under vispning. Vispa till en slät smet. 

2. Tillsätt äggen och vispa till en tjock smet. Låt stå, gärna till nästa dag. Häll smeten i en burk med tätslutande lock.

3. PEPPARROTSKRÄM: Vispa grädden tills den är fast. Blanda med crème fraiche och riven pepparrot. Smaka av med salt och häll i en burk med tätslutande lock. Låt stå kallt, gärna över natten.

4. Hetta upp stekhällen, lägg i smör och häll i pannkakssmet i portionsstora rundlar. Vänd när smeten har stelnat och fått lite färg. 

5. Lägg på pepparrotskräm och skivat rökt viltkött. Rulla samman och servera.