Gör så här:
1. Halvtina köttet och skär det i tunna skivor. Skiva dem på längden och sist skär i små tärningar.
2. Blanda köttet med olja, salt och peppar.
3. Blanda majonnäs med misopasta och smaka av sältan.
4. SERVERING: Lägg en klick majonnäs i botten på fyra skålar. Fördela köttärningarna över och garnera med picklade kantareller, granskott, vinbär eller syltlökar.
Tips! Köp färdiga skott.
Syltade granskott finns i handeln, men kan även beställas via nätet. De har en frisk smak med toner av citrus men kan uteslutas i den här rätten.
Picklade kantareller, gör så här:
1. Ansa svampen väl och borsta den ren från jord.
2. Koka upp ättiksprit, socker och vatten i en liten kastrull. Lägg i kantarellerna, koka upp och häll ner allt i en väl rengjord burk. Sätt på lock och låt svalna.
3. Låt gärna kantarellerna stå och dra några dagar före servering.