Vild gulaschsoppa

Gulaschsoppa är både mättande och värmande och passar utmärkt efter en dag ute i snö och kyla.
Recept: Catarina Bennetoft
Foto: Stefan Wettainen

Gör så här:

1. Putsa och tärna köttet i 2 x 2 cm små bitar. Skala och hacka lök och vitlök.

2. Hetta upp smöret i en stekpanna och bryn köttet i omgångar. Lägg över köttet alltefter-
som i en gryta. Stek därefter löken mjuk. Tillsätt tomatpuré, paprikapulver, kummin och peppar och låt steka med en stund. Häll över kryddlöken i grytan.

3. Vispa ur stekpannan med en del av vattnet och häll i grytan tillsammans med resten av vattnet och viltfond.

4. Låt soppan sjuda i 2 timmar.

5. Skala och skiva eller tärna potatisen. Kärna ur och tärna paprikorna. Lägg ner i soppan och sjud ytterligare 15 minuter. Smaka av med salt och pressad citron.

6. GREMOLATA: Skala och finhacka vitlöksklyftorna, blanda med hackad persilja och rivet citronskal. Lägg upp soppa i skålar, toppa med en klick crème fraiche och strö över gremolata. Servera ett gott bröd till.

TIPS! Välj vanligt paprikapulver om du önskar en mildare soppa, eller blanda rökt med vanligt paprikapulver.

6 personer

Ingredienser

TILL 6 PERS:

  • 800 g viltkött, gärna högrev
  • 2 gula lökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk smör eller olivolja
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 msk paprikapulver, gärna rökt
  • 2 tsk nymalen svartpeppar
  • 1 tsk hel kummin, stött
  • 1,2 liter vatten
  • 3 msk viltfond
  • 500 g potatis
  • 2 röda paprikor
  • 1/2 citron, pressad saft
  • ev 1 tsk salt

GREMOLATA:

  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 dl hackad persilja
  • 1 citron, rivet skal

TILLBEHÖR:

  • crème fraiche
  • bröd
Catarina Bennetoft
Ämnen i artikeln
Fler recept
Recept: Catarina Bennetoft
Foto: Stefan Wettainen
6 personer

Ingredienser

TILL 6 PERS:

  • 800 g viltkött, gärna högrev
  • 2 gula lökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk smör eller olivolja
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 msk paprikapulver, gärna rökt
  • 2 tsk nymalen svartpeppar
  • 1 tsk hel kummin, stött
  • 1,2 liter vatten
  • 3 msk viltfond
  • 500 g potatis
  • 2 röda paprikor
  • 1/2 citron, pressad saft
  • ev 1 tsk salt

GREMOLATA:

  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 dl hackad persilja
  • 1 citron, rivet skal

TILLBEHÖR:

  • crème fraiche
  • bröd