Vild gulaschsoppa
Gulaschsoppa är både mättande och
värmande och passar utmärkt efter en dag ute i snö och kyla.
Gör så här:
1. Putsa och tärna köttet i 2 x 2 cm små bitar. Skala och hacka lök och vitlök.
2. Hetta upp smöret i en stekpanna och bryn köttet i omgångar. Lägg över köttet alltefter-
som i en gryta. Stek därefter löken mjuk. Tillsätt tomatpuré, paprikapulver, kummin och peppar och låt steka med en stund. Häll över kryddlöken i grytan.
3. Vispa ur stekpannan med en del av vattnet och häll i grytan tillsammans med resten av vattnet och viltfond.
4. Låt soppan sjuda i 2 timmar.
5. Skala och skiva eller tärna potatisen. Kärna ur och tärna paprikorna. Lägg ner i soppan och sjud ytterligare 15 minuter. Smaka av med salt och pressad citron.
6. GREMOLATA: Skala och finhacka vitlöksklyftorna, blanda med hackad persilja och rivet citronskal. Lägg upp soppa i skålar, toppa med en klick crème fraiche och strö över gremolata. Servera ett gott bröd till.
TIPS! Välj vanligt paprikapulver om du önskar en mildare soppa, eller blanda rökt med vanligt paprikapulver.