Vildsvinsbulgogi

Bulgogi är en koreansk maträtt av tunt strimlat och marinerat nötkött som hastigt grillas över kol. Det är vanligt att man använder en bordsgrill och grillar köttet under tiden som man äter.
Recept: Catarina Bennetoft
Foto: Stefan Wettainen

Gör så här:

1. Putsa köttet och skär det i ca 1 1/2 cm kuber. Blanda marinaden, lägg i köttet och låt marinera i minst 30 minuter, men gärna längre.

2. RÄDISSALLAD: Skölj och skiva rädisorna tunt. Ansa och skär salladslöken i tunna skivor på snedden. Blanda risvinäger, socker och salt i en bunke. Vänd i rädisor och salladslök. Låt stå till serveringen.

3. SRIRACHAMAJONNÄS: Blanda majonnäs och srirachasås i en bunke. Tillsätt honung som blandar sig lättast om den är lös. Har du inte flytande honung kan du smälta den några sekunder i mikrovågsugnen. Smaksätt med sesamolja och riven, alternativt pressad, vitlök. Låt stå till servering.

4. Tänd grillen. Koka riset och trä upp det marinerade köttet på grillpinnar.

5. Grilla spetten runt om i ca 15 min tills de har fått färg och är genomstekta.

6. Lägg hela krispsalladsblad på ett fat, rostad lök i en skål och ris i en annan.

7. SERVERING: Lägg ris i ett salladsblad. Lägg på nygrillat vildsvin, ringla över srirachamajonnäs och garnera med rädissallad och rostad lök. Ät gärna med händerna.

Tips! Används grillpinnar av trä är det bra att lägga dem i blöt cirka 30 min i förväg. Då brinner de inte upp på grillen.

6 personer

Ingredienser

TILL 6 PERS:

  • 800 g vildsvinsytterfilé

MARINAD:

  • 1 dl japansk soja
  • 2 msk strösocker
  • 1 msk srirachasås
  • 1 msk sesamolja
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 msk riven ingefära

RÄDISSALLAD:

  • 2 rädisknippen
  • 2 salladslökar
  • 2 msk risvinäger
  • 1 msk strösocker
  • 1 krm salt

SRIRACHAMAJONNÄS:

  • 1 1/2 dl majonnäs, gärna Hellmann’s
  • 1 msk srirachasås
  • 2 tsk honung
  • 1/2 tsk sesamolja
  • 1–2 vitlöksklyftor

TILLBEHÖR:

  • 3 dl basmatiris
  • 2 krukor krispsallad
  • rostad lök
Catarina Bennetoft
Ämnen i artikeln
Fler recept
Recept: Catarina Bennetoft
Foto: Stefan Wettainen
6 personer

Ingredienser

TILL 6 PERS:

  • 800 g vildsvinsytterfilé

MARINAD:

  • 1 dl japansk soja
  • 2 msk strösocker
  • 1 msk srirachasås
  • 1 msk sesamolja
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 msk riven ingefära

RÄDISSALLAD:

  • 2 rädisknippen
  • 2 salladslökar
  • 2 msk risvinäger
  • 1 msk strösocker
  • 1 krm salt

SRIRACHAMAJONNÄS:

  • 1 1/2 dl majonnäs, gärna Hellmann’s
  • 1 msk srirachasås
  • 2 tsk honung
  • 1/2 tsk sesamolja
  • 1–2 vitlöksklyftor

TILLBEHÖR:

  • 3 dl basmatiris
  • 2 krukor krispsallad
  • rostad lök