Vildsvinskorv med tomatkräm och skummig ostsås

Korven som de gör på Restaurang Jord är en typ av salsiccia, en färsk korv smaksatt med fänkål, vitlök, vitt vin och salt. Vi har valt att tillaga färdig viltkorv, men kanske har du egen hemgjord i din frys.

4 pers

Ingredienser

VILDSVINSKORV

  • 2 smala viltkorvar
  • 1 liten burk soltorkade tomater i olja, 200 g
  • 2 krm salt
  • 1 krm nymalen svartpeppar
  • 1/2 tsk torkade örter t ex timjan,
  • rosmarin, oregano
  • 20 torkade cocktailtomater, se tipsruta

OSTSÅS

  • 1 dl grädde
  • 100 g smör
  • 50 g riven smakrik ost, t ex lagrad prästost
  • ev 2 krm salt

GARNERING

  • vilda örter som blad och blommor av rosa rölleka, portlak, oregano och blommor från kirskål

Gör så här:

1. TOMATKRÄM: Mixa de soltorkade tomaterna tillsammans med oljan till en slät, fast kräm. Smaksätt med salt, peppar och örter. Mixa ytterligare något.

2. Koka samman grädde och smör i en tjockbottnad kastrull. Koka till en krämig konsistens.

3. Stek korven och dela den i mindre bitar.

4. Mixa såsen med den rivna osten till en skummig sås. Smaka av med salt.

5. SERVERING: Lägg upp en liten äggformad klick av tomatkräm på fyra små tallrikar. Fördela korvbitar och torkade tomater runt om. Garnerna med örter och fördela slutligen den skummiga ostsåsen runt om. 

Tips! Torkade tomater.

På Restaurang Jord torkar man hela cocktailtomater, men då måste de först skalas genom att de hastigt skållas i hett vatten innan skalet dras av. Då kan vätskan avdunsta ordentligt vid torkningen. Ett enklare sätt är att halvera cocktailtomaterna, lägga dem på en plåt, strö över salt och lite socker och låta dem torka mitt i ugnen i 100° i 3–4 timmar.