Viltrullader med ädelost
Festligt, gott och förberedbart!
Rullader med ädelost i en mustig sås. Lyxigt och snyggt.
Gör så här:
1. Värm ugnen till 175°. Banka ut köttskivorna mellan ark av plastfolie.
2. Skala och skiva löken. Stek den mjuk i smöret. Tillsätt eventuellt socker för att karamellisera den. Låt kallna.
3. Fördela löken på köttskivorna. Dela osten i mindre bitar och lägg på, hacka ansjovis och fördela även den.
4. Rulla ihop till rullader och fäst med tandpetare. Salta och peppra runt om.
5. Bryn rulladerna i rapsolja i en stekpanna. Lägg över dem i en gryta, gärna av gjutjärn. Slå på viltfond och grädde, koka upp, lägg på lock och låt sjuda i ugnen i 45–60 min.
6. Ta upp rulladerna, ta bort tandpetare. Mixa såsen och red den med majsstärkelse utrört i lite vatten. Smaka av med salt och peppar.
7. Servera rulladerna med pressad potatis, sås och persiljeglaserade morötter, se recept.
Tips!
Får inte all den brynta löken plats i rulladerna kan den koka med i såsen som sedan mixas slät med mixerstav.