Viltrullader med ädelost

Festligt, gott och förberedbart!
Rullader med ädelost i en mustig sås. Lyxigt och snyggt.

4 pers

Ingredienser

VILTRULLADER:

  • 12 tunna skivor innanlår av älg, kron- eller dovhjort
  • 2 gula lökar
  • 1 msk smör
  • 1 msk strösocker
  • 100 g ädelost
  • 2–3 ansjovisfiléer
  • 12 tandpetare
  • 1 tsk salt
  • 2 krm nymald svartpeppar
  • 2 msk rapsolja
  • 3–4 dl vatten + 2 msk viltfond
  • 1–2 dl vispgrädde
  • 2 msk majsstärkelse, Maizena
  • 1 krm salt
  • 2 krm nymald svartpeppar

TILLBEHÖR:

  • kokt, pressad potatis
  • persiljeglaserade morötter,
  • haricots verts
  • lingon

Gör så här:

1. Värm ugnen till 175°. Banka ut köttskivorna mellan ark av plastfolie.

2. Skala och skiva löken. Stek den mjuk i smöret. Tillsätt eventuellt socker för att karamellisera den. Låt kallna.

3. Fördela löken på köttskivorna. Dela osten i mindre bitar och lägg på, hacka ansjovis och fördela även den.

4. Rulla ihop till rullader och fäst med tandpetare. Salta och peppra runt om.

5. Bryn rulladerna i rapsolja i en stekpanna. Lägg över dem i en gryta, gärna av gjutjärn. Slå på viltfond och grädde, koka upp, lägg på lock och låt sjuda i ugnen i 45–60 min. 

6. Ta upp rulladerna, ta bort tandpetare. Mixa såsen och red den med majsstärkelse utrört i lite vatten. Smaka av med salt och peppar. 

7. Servera rulladerna med pressad potatis, sås och persiljeglaserade morötter, se recept.