Frasiga potatispuckar

Lättlagat och trevligt att servera till allt
grillat i sommar.

4 pers

Ingredienser

TILL 4 PERS:

  • 600 g potatis, medelstora
  • 1–2 dl riven parmesanost
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk timjan
  • 1 tsk hackad rosmarin
  • 2 krm nymald svartpeppar
  • 2 msk olivolja

GÖR SÅ HÄR:

1. Värm ugnen till 225°. 

2. Tvätta potatisen. Skiva den oskalade potatisen tunt, gärna på mandolin eller med finaste skivan i en matberedare. Lägg potatisen i kallt vatten.

3. Ta upp potatisen och låt den rinna av i ett durkslag eller på en handduk. Lägg över i en bunke.

4. Tillsätt riven ost, salt, timjan, rosmarin och svartpeppar. Blanda väl. Ringla slutligen över olivolja och vänd om allt igen.

5. Fördela potatisskivorna i håligheterna på en muffinsplåt, fyll dem lite över kanten. Baka mitt i ugnen tills potatisen är genombakad och har fått färg, ca 30 min. Servera genast.