Marinerad utskuren biff

Marinerd utskuren biff passar bra på en buffé men fungerar också bra som varmrätt tillsammans med goda tillbehör.
Recept: Carina Bennetoft
Foto: Stefan Wettainen

Låt köttet ligga i en god marinad efter stekningen, så blir det extra smakrikt och saftigt.

Gör så här:

1. Värm ugnen till 150°.

2. Putsa eventuellt köttet och dela det i två delar om det inte får plats i stekpannan. Hetta upp smöret i en stekpanna och bryn köttet runt om. Lägg över det i en ugnssäker form, sätt i en stektermometer och stek till 58° innertemperatur i 50–60 min.

3. Blanda under tiden marinaden. Ta ut köttet och lägg det genast i dubbla plastpåsar. Häll i marinaden. Knyt ihop påsarna och vänd runt så att marinaden fördelas runt köttet. Låt svalna och förvara kallt. Låt marinera 1–2 dagar.

4. SERVERING: Lyft upp köttet ur marinaden och torka det torrt. Skiva köttet tunt med en vass kniv eller på skärmaskin. Lägg upp på fat och garnera med färska örter.

Tips!

Passar bra att servera med till exempel krossad färskpotatis och italiensk sallad. Recept på dessa tillbehör finns i printversionen av Jakt & Jägare #5.2022.

10 pers

Ingredienser

UTSKUREN BIFF

  • 1 1/2–2 kg utskuren biff av älg eller kronvilt
  • 3 msk smör

MARINAD

  • 1 dl kinesisk soja
  • 1/2 dl neutral olja
  • 2 tsk sambal oelek
  • 2 vitlöksklyftor, pressade
  • 1 tsk timjan, torkad
  • 1 tsk rosmarin, torkad
  • 1 citron, rivet skal
Carina Bennetoft
Ämnen i artikeln
Fler recept
Recept: Carina Bennetoft
Foto: Stefan Wettainen
10 pers

Ingredienser

UTSKUREN BIFF

  • 1 1/2–2 kg utskuren biff av älg eller kronvilt
  • 3 msk smör

MARINAD

  • 1 dl kinesisk soja
  • 1/2 dl neutral olja
  • 2 tsk sambal oelek
  • 2 vitlöksklyftor, pressade
  • 1 tsk timjan, torkad
  • 1 tsk rosmarin, torkad
  • 1 citron, rivet skal