Viltchili med bröd
Det går snabbt att tillaga chilin på stekhällen, men den blir godare om den tillagas dagen före och sedan värms på stekhällen eller i en gryta över öppen eld.
Gör så här:
1. Skala och hacka lök och vitlök. Hetta upp lite av oljan i en stekpanna och fräs lök och vitlök blank och mjuk. Lägg över i en gryta.
2. Häll resten av oljan i stekpannan och stek köttfärsen i omgångar. Tillsätt paprikapulver mot slutet av stekningen så att även den bryns lite lätt. Lägg över i grytan med lök vartefter.
3. Tillsätt spiskummin, krossade tomater, buljongtärningar och vatten. Låt grytan sjuda under lock i 30 min.
4. Spola under tiden bönorna under kallt vatten. Tillsätt dem mot slutet av kokningen så att de blir varma. Servera med bröd och gräddfil.
Tips – Laga i förväg
Chilin kan med fördel lagas i förväg och värmas på stekhällen eller hållas varm i ugn under tiden som jakten pågår.