Viltchili med bröd

Det går snabbt att tillaga chilin på stekhällen, men den blir godare om den tillagas dagen före och sedan värms på stekhällen eller i en gryta över öppen eld.
Recept: Catarina Bennetoft
Foto: Stefan Wettainen

Gör så här:

1. Skala och hacka lök och vitlök. Hetta upp lite av oljan i en stekpanna och fräs lök och vitlök blank och mjuk. Lägg över i en gryta.

2. Häll resten av oljan i stekpannan och stek köttfärsen i omgångar. Tillsätt paprikapulver mot slutet av stekningen så att även den bryns lite lätt. Lägg över i grytan med lök vartefter.

3. Tillsätt spiskummin, krossade tomater, buljongtärningar och vatten. Låt grytan sjuda under lock i 30 min.

4. Spola under tiden bönorna under kallt vatten. Tillsätt dem mot slutet av kokningen så att de blir varma. Servera med bröd och gräddfil.

Tips – Laga i förväg
Chilin kan med fördel lagas i förväg och värmas på stekhällen eller hållas varm i ugn under tiden som jakten pågår.

10 personer

Ingredienser

VILTCHILI

  • 2 gula lökar
  • 4 vitlöksklyftor
  • 3 msk oliv- eller rapsolja
  • 1 1/2 kg viltfärs, älg eller hjort
  • 1 msk starkt paprikapulver
  • 1 tsk spiskummin
  • 2 förpackningar krossade tomater
  • à 400 g
  • 2 köttbuljongtärningar
  • 1 dl vatten
  • 2 förpackningar vita eller röda bönor

TILLBEHöR

  • bröd
  • gräddfil, yoghurt eller crème fraiche
Catarina Bennetoft
Ämnen i artikeln
Fler recept
Recept: Catarina Bennetoft
Foto: Stefan Wettainen
10 personer

Ingredienser

VILTCHILI

  • 2 gula lökar
  • 4 vitlöksklyftor
  • 3 msk oliv- eller rapsolja
  • 1 1/2 kg viltfärs, älg eller hjort
  • 1 msk starkt paprikapulver
  • 1 tsk spiskummin
  • 2 förpackningar krossade tomater
  • à 400 g
  • 2 köttbuljongtärningar
  • 1 dl vatten
  • 2 förpackningar vita eller röda bönor

TILLBEHöR

  • bröd
  • gräddfil, yoghurt eller crème fraiche