Vilttartar i salladsblad
Tartaren kan förberedas i sina delar ett par timmar före servering, men läggs samman strax innan. Beräkna 2–3 blad per person beroende på hur stora salladsbladen är.
Gör så här:
1. PICKLAD LÖK: Blanda ättiksprit, socker och vatten i en skål och vispa tills sockret har löst sig. Skala och skiva löken tunt, gärna på mandolin, och vänd ner i lagen. Låt stå minst 1 timme.
2. Putsa och tärna köttet i små tärningar. Tillsätt srirachasås, salt och olivolja, blanda och låt stå fram till uppläggning.
3. WASABIMAJJO: Blanda majonnäs, soja och wasabi. Häll gärna i blandningen i en liten spritspåse så blir det lättare att fördela vid upplägg.
4. FRITERADE GLASNUDLAR: Hetta upp oljan i en vid panna. Dra isär glasnudelnystanet något och lägg ner i den heta oljan, vänd och ta upp på hushållspapper.
5. SERVERING: Plocka och tvätta salladsbladen. Torka dem med hushållspapper. Lägg upp dem på fat eller tallrikar. Fördela tartaren på bladen. Toppa med soja- och wasabimajjo, picklad silverlök, romkorn, korianderblad och friterade glasnudlar.