Vilttartar i salladsblad

Tartaren kan förberedas i sina delar ett par timmar före servering, men läggs samman strax innan. Beräkna 2–3 blad per person beroende på hur stora salladsbladen är.

6 personer

Ingredienser

TILL 6 PERS:

  • 300 g filé eller innanlår av älg eller kronhjort
  • 1–2 tsk srirachasås
  • 1 tsk salt
  • 1 msk olivolja

PICKLAD SILVERLÖK:

  • 1/2 dl ättiksprit, 12 %
  • 1 dl strösocker
  • 1 1/2 dl vatten
  • 1 silverlök

SOJA- OCH WASABIMAJJO:

  • 1 dl majonnäs, gärna Hellmann’s
  • 1 msk japansk soja
  • 1/2 tsk wasabi

FRITERADE GLASNUDLAR:

  • 1 nystan glasnudlar
  • 3 dl majsolja till fritering

TILLBEHÖR:

  • 2 gemsalladshuvud
  • 1 msk sik- eller löjrom
  • 1 kruka koriander

Gör så här:

1. PICKLAD LÖK: Blanda ättiksprit, socker och vatten i en skål och vispa tills sockret har löst sig. Skala och skiva löken tunt, gärna på mandolin, och vänd ner i lagen. Låt stå minst 1 timme.

2. Putsa och tärna köttet i små tärningar. Tillsätt srirachasås, salt och olivolja, blanda och låt stå fram till uppläggning.

3. WASABIMAJJO: Blanda majonnäs, soja och wasabi. Häll gärna i blandningen i en liten spritspåse så blir det lättare att fördela vid upplägg.

4. FRITERADE GLASNUDLAR: Hetta upp oljan i en vid panna. Dra isär glasnudelnystanet något och lägg ner i den heta oljan, vänd och ta upp på hushållspapper. 

5. SERVERING: Plocka och tvätta salladsbladen. Torka dem med hushållspapper. Lägg upp dem på fat eller tallrikar. Fördela tartaren på bladen. Toppa med soja- och wasabimajjo, picklad silverlök, romkorn, korianderblad och friterade glasnudlar.