Toast med grillat dovinnanlår

En läcker macka som kan göras av rester av vilket stekt viltkött som helst.

4 dubbelmackor

Ingredienser

TILL 4 DUBBELMACKOR:

  • 1 bit ytterlår av dovvilt, 400–500 g
  • 1–2 tsk grillkrydda
  • 5 dl tunt skivad vitkål
  • 1 liten morot, 1 dl riven
  • 1 dl majonnäs
  • 2 + 1 dl riven ost, gärna cheddar
  • 1/2 tsk salt
  • 2 krm nymald svartpeppar
  • 2 tsk fransk senap
  • smör
  • 8 skivor levainbröd

Gör så här:

1. Banka ut köttet genom att lägga en bit bakplåtspapper på köttbiten och banka med en kastrull tills köttbiten har blivit något tunnare. Krydda med grillkrydda och grilla ca 4 min på var sida. Låt svalna och skär i tunna skivor.

2. Skär kålen tunt med mandolin, osthyvel eller en vass kniv. Skala och riv moroten. Blanda med majonnäs och 2 dl av den rivna osten, salt och peppar.

3. Värm ett mackjärn eller våffeljärn. Bred lite fransk senap på hälften av brödskivorna. Lägg på några köttskivor och ovanpå dem cole slaw och ytterligare lite riven ost. Lägg en brödskiva på, bred smör på brödets ovansida och grilla i mackjärnet tills mackorna har fått fin färg. Packa dem i folie och njut på jakten.