Nudelwok med asiatiska biffar

Förbered färsen hemma och stek biffarna efter panering över eld. Nudelwoken förbereder du hemma för att sedan värma den på hällen under tiden som du steker biffarna. Sist hälls den smakrika såsen över.

4 pers

Ingredienser

TILL BIFFARNA:

  • 1 1/2 msk Maizena majsstärkelse
  • 1/2 dl vatten
  • 1 msk sesamolja
  • 1 ägg
  • 2 msk japansk soja
  • 2 msk hackad koriander
  • 2 vitlöksklyftor
  • 3 cm ingefära, ca 1 msk riven
  • 500 g viltfärs, av hjort eller älg

PANERING:

  • 2 dl panko
  • rapsolja till stekning

NUDELWOK:

  • 400 g vetenudlar
  • 1/4 kålhuvud, savoj- eller spetskål
  • 1 stor morot
  • 1 liten purjolök
  • 2 msk rapsolja

SÅS:

  • 5 msk hoisinsås
  • 2 msk japansk soja
  • 1 msk sesamolja
  • 1/2 msk sriraschasås eller 1/2 tsk chiliflakes
  • 2 vitlöksklyftor, rivna

GÖR SÅ HÄR:

1. Blanda majsstärkelse, vatten, sesamolja, ägg, soja, hackad koriander, riven vitlök och riven ingefära i en bunke.

2. Vänd i viltfärsen och rör till en fast smet. HIT KAN FÖRBEREDAS. Alternativt gör du färsbiffar med fuktade händer och lägger vart efter på plastfolie i en större plastburk med tätslutande lock.

3. NUDLAR: Koka upp vatten och sjud nudlarna något kortare än tiden som anges på förpackningen. Häll av vattnet och spola nudlarna under kallt vatten.

4. Skär kålen i tunna strimlor. Skala och skiva moroten tunt. Ansa och skiva purjolöken. 

5. Hetta upp olja i en stekpanna och bryn kål, morot och lök tills grönsakerna har mjuknat. Låt dem därefter svalna och blanda med nudlarna. Lägg i en stor plastpåse eller bunke med lock.

6. Blanda samtliga ingredienser till såsen och häll i en burk med tätslutande lock.

7. Hetta upp hällen och häll på rapsolja. Häll upp panko på en papperstallrik och vänd viltbiffarna vart efter i panko och stek dem ca 2 min på varje sida. Håll dem varma på en tallrik i närheten av elden tills alla är stekta. 

8. Värm under tiden nudlar och grönsaker på en egen sida av hällen. Häll på såsen, blanda väl och servera med viltbiffarna.